|
Recept na Čirá rybí polévka z Kampy
Recept na Čirá rybí polévka z Kampy je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čirá rybí polévka z Kampy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na vývar: 2 kostky rybího bujónu (nebo 2-3 skelety z bělomasé ryby) 1 cibule 1 palička česneku 1 mrkev máslo 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře na knedlíčky: 100 g másla 2 rohlíky 2 vejce 50 ml mléka nasekaný čerstvý kopr 200 g pevné bílé ryby nebo filé strouhanky muškátový květ strouhanka + asi 5 lžic bílého vína 1 menší mrkev kousek pórku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čirá rybí polévka z Kampy
Recept na Čirá rybí polévka z Kampy: Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle. V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci másla a asi dvě minuty na něm restujeme hrubě nastrouhanou mrkev, přidáme koření, prorestujeme a zalijeme 1 a 1/4 litru vody. Vhodíme bujónové kostky, cibuli a česnek a necháme asi 3 hodiny táhnout pod bodem varu. Pokud se rozhodneme pro složitější variantu, vložíme rybí kostry, cibuli a česnek řeznou plochou dolů do pekáčku a vložíme na půl hodiny do trouby rozehřáté na 200°C. Poté vložíme do kastrolu k restované mrkvi, koření a vodě a necháme táhnout cca o hodinu déle. Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Na knedlíčky rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opečeme rohlíky, nakrájené na malé kostičky. Zalijeme mlékem a necháme vychladnout. Přidáme mléko, rybu nakrájenou na malinké kostičky, žloutky, kopr, muškátový květ, pepř a sůl. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zahustíme strouhankou tak, aby šly tvarovat knedlíčky velikosti menších vlašských ořechů (varem nabydou). Knedlíčky uvaříme zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar. Vaříme asi 5 minut. cezený vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a když je měkká na skus, přisypeme pórek. Přilijeme víno a odstavíme. Dochutíme solí a pepřem. Do talíře vložíme knedlíčky a přelijeme je horkým vývarem.
Poznámka k receptu na Čirá rybí polévka z Kampy: Jedná se o upravený recept podle výstřižku z jakéhosi nedávno vydaného časopisu, tipuji na vánoční číslo. V původním receptu figuruje bulva fenyklu, ale ten jsem nesehnala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čirá rybí polévka z Kampy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 26.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: na vývar: 2 kostky rybího bujónu (nebo 2-3 skelety z bělomasé ryby) 1 cibule 1 palička česneku 1 mrkev máslo 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře na knedlíčky: 100 g másla 2 rohlíky 2 vejce 50 ml mléka nasekaný čerstvý kopr 200 g pevné bílé ryby nebo filé strouhanky muškátový květ strouhanka + asi 5 lžic bílého vína 1 menší mrkev kousek pórku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čirá rybí polévka z kampy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čirá rybí polévka z Kampy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čirá rybí polévka z Kampy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|