|
Recept na Čínské kuře-Kung-pao
Recept na Čínské kuře-Kung-pao je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čínské kuře-Kung-pao budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg kuřecího masa (prsa, příp. vykostěné tmavé maso) 2-3 hrsti arašídů (nebo nasekaných mandlí) 1/2 ČL glutamanu sodného (nemusí být) 2-3 lžíce tapioca mouky cca 1 dcl sójové omáčky arašídový olej 1 malá chilli paprička nebo 1 stroužek česneku – podle chuti 1/2 ČL mletého zázvoru (případně nakládaného) 1 ČL koření pěti vůní (nebo Pae Lo koření) 1/2 ČL soli Také můžeme přidat zeleninu podle chuti (bambusové výhonky, nakládané kukuřičky...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čínské kuře-Kung-pao
Recept na Čínské kuře-Kung-pao: Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem. Nechte marinovat minimálne 1/2 hodiny v ledničce (čím déle, tím lépe, můžete nechat marinovat i do druhého dne). Na pánvi rozpalte olej (cca 4-5 PL). Pokud chcete jídlo pikantní, osmažte 1 rozdrobenou chilli papričku (můžete použít i chilli omáčku) nebo nakrájený česnek. Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran cca 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Potom přidejte arašídy a smažte další asi 3 minuty. Nakonec přidejte zbytek sójové omáčky a zeleninu. Jídlo teď začne prskat a syčet, maso zhnědne do finální podoby. Podávejte s rýží a zeleninovou oblohou.
Poznámka k receptu na Čínské kuře-Kung-pao: Zdroj: http://www.asiafood.cz/news/%C3%88inske-ku%C3%B8e-kungpao-a-114.html?zenid=3030afedd6842b589292c34b63df7a48 Vim ze to je okopirovany recept ale vyzkousela jsem ho a posilam i moje fotky. Nemela jsme Tapioca mouku a glutaman sodny ale i tak velmi dobre
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínské kuře-Kung-pao, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Corall+Emmy 30.9.2006
- Datum vložení: 07.04.2011
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1/2 kg kuřecího masa (prsa, příp. vykostěné tmavé maso) 2-3 hrsti arašídů (nebo nasekaných mandlí) 1/2 ČL glutamanu sodného (nemusí být) 2-3 lžíce tapioca mouky cca 1 dcl sójové omáčky arašídový olej 1 malá chilli paprička nebo 1 stroužek česneku – podle chuti 1/2 ČL mletého zázvoru (případně nakládaného) 1 ČL koření pěti vůní (nebo Pae Lo koření) 1/2 ČL soli Také můžeme přidat zeleninu podle chuti (bambusové výhonky, nakládané kukuřičky...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínské kuře-kung-pao,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínské kuře-Kung-pao - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínské kuře-Kung-pao
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|