|
Recept na Čína babičky Jany
Recept na Čína babičky Jany je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čína babičky Jany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka) ZELENINA: 1/2 červená paprika, 1/2 zelená paprika, 2 menší cibulky nebo 1 větší, 2 stroužky česneku, TIP: Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla) a nakrájené mandle PŘÍSADY: olej, olivový olej, solamyl (škrob), sojová omáčka (sladká a normální), nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček), sůl, cukr PŘÍLOHA: Jasmínová rýže.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čína babičky Jany
Recept na Čína babičky Jany: V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. Papriky pokrájíme na tenčí proužky, cibuli překrojíme na půl a krájíme tenké půlměsíčky, česnek jen rozmáčkneme. Na pánev si nalejeme olivový olej a po rozpálení vložíme papriky. Jakmile zesklovatí, přidáme cibuli a nakonec jeden rozmáčklý stroužek česneku (aby byla zeleninka voňavá). Vše jen do změknutí (ne do rozblemtání, musí ještě trošku křupat) Dáme si zeleninu stranou na talíř, otřeme pánev od oleje. Na pánvičku si nalijeme olej a nasypeme asi tak 5 lžiček cukru (někdo má rád sladčí čínu někdo ne, proto vše řídíme podle sebe). Hned jak začne cukr karamelizovat (stačí opravdu jen trošku), pokládáme do zkaramelizovaných míst kuřecí kostičky obalené ve škrobu. Přidáme druhý stroužek česneku na ovonění. Až nám maso krásně zezlátne, přidáme předem připravenou zeleninu, pořádně vmícháme a zalijeme namočeným škrobem. Já ještě zaliju čínu hrnečkem vody aby byla spíše omáčka a ne lepivý sliz =D Vše pořádně promícháme a ještě dochutíme solí, pálivou omáčkou.
Poznámka k receptu na Čína babičky Jany: Tahle čína je u nás doma skoro na denním pořádku, všichni se po ní můžeme utlouct. Doporučuji vyzkoušet. TIP: Kladu na srdce, že se máčený škrob se sojovou omáčkou před vlitím do masíčka musí POŘÁDNĚ PROMÍCHAT!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čína babičky Jany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: svorb
- Datum vložení: 17.11.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka) ZELENINA: 1/2 červená paprika, 1/2 zelená paprika, 2 menší cibulky nebo 1 větší, 2 stroužky česneku, TIP: Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla) a nakrájené mandle PŘÍSADY: olej, olivový olej, solamyl (škrob), sojová omáčka (sladká a normální), nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček), sůl, cukr PŘÍLOHA: Jasmínová rýže
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čína babičky jany,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čína babičky Jany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čína babičky Jany
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|