|
Recept na Cibulový kringel
Recept na Cibulový kringel je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cibulový kringel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kynuté těsto: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky kvasnic 1 prášek do pečiva 1 lžíce cukru 1 lžička soli cca 2 dcl teplé vody cca 1,5 dcl oleje (množství odhaduji, moc nevážím suroviny) 1 lžíce oleje 4 červené cibule 1 lžíce třtinového cukru 1 utřený stroužek česneku sůl 1 lžíce balzamikového octa 1 krémová zakysaná smetana (200 ml).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cibulový kringel
Recept na Cibulový kringel: Připravíme kvásek z teplé vody, kvasnic, cukru a lžíce mouky. Až vzejde, zpracujeme těsto (do mouky přidáme prášek do pečiva), olej až nakonec. Bez kynutí dáme těsto do mikrotenového sáčku, vytlačíme vzduch, zavážeme a uložíme v lednici - minimálně do rána, klidně do druhého nebo třetího dne. Vejce se opravdu nedává. Z těsta oddělíme přiměřené množství, na pomoučněném pečícím papíru velikosti plechu tence vyválíme do obdélníku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si na lžíci oleje osmažíme cibuli, pokrájenou na měsíčky, zasypeme hnědým cukrem, zkaramelizujeme, vmícháme česnek, sůl a balzamikový ocet a necháme chvíli vychladnout. Krémovou zakysanou smetanou potřeme vyválený plát těsta, posypeme karamelizovanou cibulí a pomocí pečícího papíru zamotáme roládu. Tu rozřízneme po délce na poloviny, které opatrně otočíme "na záda" a promotáme navzájem. V této fázi vám smetana s cibulí trochu vytéká, to moc nevadí, při pečení se zapeče. Celý pečící papír přesuneme na plech, pokud je nutné, tak vyložený ještě druhým papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut při teplotě 160-180 stupňů podle druhu trouby
Poznámka k receptu na Cibulový kringel: Těsto jsem si zkombinovala "za pochodu" z Magdalenky osúchu (z toho je i nápad se zakysanou smetanou) a ze svého sedmidenního kynutého těsta, které může údajně čekat v lednici na zpracování až týden
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulový kringel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 27.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: kynuté těsto: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky kvasnic 1 prášek do pečiva 1 lžíce cukru 1 lžička soli cca 2 dcl teplé vody cca 1,5 dcl oleje (množství odhaduji, moc nevážím suroviny) 1 lžíce oleje 4 červené cibule 1 lžíce třtinového cukru 1 utřený stroužek česneku sůl 1 lžíce balzamikového octa 1 krémová zakysaná smetana (200 ml)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulový kringel,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulový kringel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulový kringel
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|