|
Recept na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší
Recept na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
80-100 ml bílého vína/lze nahradit mlékem 1 vejce 2 vrchovaté lžíce strouhanky 4 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 hrsti najemno nakrájené natě lahůdkové cibulky na špičku nože práškového muškátového oříšku špetka soli a mletého pepře tuk/olej,nebo sádlo na smažení na bramborovou kaši uvařené brambory, horké mléko, plátek másla, 1/4lžičky práškového koření“Kurkuma“ a sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší
Recept na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší: V míse si vidličkou rozšleháme celé vejce společně s 80ml vína. Přidáme strouhanku, mouku promíchanou s práškem do pečiva a koření. Vše důkladně vidličkou zamícháme, přidáme nakrájenou nať a znova zlehka zamícháme. Necháme zhruba 3minuty odpočinout. Podle potřeby přiléváme víno, až docílíme hustoty těstíčka, jako na hustější kapání. Na pánev do rozehřátého oleje tvarujeme lžící placičky, které smažíme z každé strany 4minuty. Během smažení placičky díky prášku do pečiva naběhnou a vytvoří hezké“bochánky“.Do zlatavé barvy usmažené bochánky klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborvou kaší, kterou si ušťoucháme z oloupaných uvařených brambor, mléka, másla a kurkumy.
Poznámka k receptu na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší: Adrienkaaa:Děkuji za vyzkoušeníS tím porkem to byla také určitě dobrota
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 27.09.2013
- Počet porcí: 8 kusů bochánků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 80-100 ml bílého vína/lze nahradit mlékem 1 vejce 2 vrchovaté lžíce strouhanky 4 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 hrsti najemno nakrájené natě lahůdkové cibulky na špičku nože práškového muškátového oříšku špetka soli a mletého pepře tuk/olej,nebo sádlo na smažení na bramborovou kaši uvařené brambory, horké mléko, plátek másla, 1/4lžičky práškového koření“Kurkuma“ a sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulové smažené, nadýchané "bochánky" s kurkumovou bramborkaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|