|
Recept na Cibulové bulky - cibulky
Recept na Cibulové bulky - cibulky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Cibulové bulky - cibulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g hladká múka 150 g žitná chlebová múka 150 ml acidofilné mlieko (kefír) 200 ml vody 20 g droždie čerstvé 1 kávová lyžička cukru 1 kávová lyžička octu 1,5 káv. lyž. soli 3 PL oleja 2 cibule, efektná je červená.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cibulové bulky - cibulky
Recept na Cibulové bulky - cibulky: Cibuľu pokrájame na polmesiačiky asi 3 mm hrubé, pomaly skoro až do hneda osmažíme na lyžici oleja, miešame (a dávame pozor, aby nezhorela!). Necháme vychladnúť. V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15 - 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, vodu a acidofilné mlieko, olej, ocot. Vypracujeme plastické cesto, dobre vymiesime - môžeme použiť domácu pekáreň. Na konci zamiesime osmaženú cibuľu. Cesto necháme kysnúť v teple, kým nezdvojnásobí objem. Potom vyklopíme, rozdelíme na 16 častí, tvoríme bulky. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu. Cez sitko posypeme múkou (získame rustikálny vzhľad) a necháme zas kysnúť 20 - 30 minút. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Po vykysnutí bulky do kríža nakrojíme žiletkou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 stupňoch cca 15 minút, sledujeme!
Poznámka k receptu na Cibulové bulky - cibulky: Prezerala som si recepty na cibuľové chleby a zistila som, že niečo takéto tu nie je. Bulky sú chutné aj na druhý deň, voňajú po osmaženej cibuli, chutia k hocičomu, ale aj samotné. Je možné použiť aj hotovú kúpenú smaženú cibuľu, napr. z IKEA.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulové bulky - cibulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 18.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 350 g hladká múka 150 g žitná chlebová múka 150 ml acidofilné mlieko (kefír) 200 ml vody 20 g droždie čerstvé 1 kávová lyžička cukru 1 kávová lyžička octu 1,5 káv. lyž. soli 3 PL oleja 2 cibule, efektná je červená
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulové bulky - cibulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulové bulky - cibulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulové bulky - cibulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|