|
Recept na Ciabatta italská
Recept na Ciabatta italská je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Ciabatta italská budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1. těstíčko: 1/2 lžičky sušeného droždí, 150 ml vody, 3 lžíce vlažného mléka, 1/4 lžičky cukru, 150 g pšeničné chlebové mouky. 2. těsto: 1/2 lžičky sušeného droždí, 250 ml vody, 1 lžíce olivového oleje, 350 g pšeničné chlebové mouky, 1 1/2 lžičky soli..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ciabatta italská
Recept na Ciabatta italská: Z ingrediencí na 1. těstíčko umícháme řídkou kašičku a necháme 12 hodin, nejlépe přes noc, nakynout. Pak k tomuto těstíčku přidáme ingredience č. 2 a vařečkou vypracujeme hladké, lepivé, řidší těsto, nelekneme se toho, je to tak správně. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout aspoň 3 hodiny. Poté těsto stěrkou rozdělíme na dvě části, každou vyklopíme na hodně moukou posypaný plech, ruce si pořádně namoučníme a snažíme se velmi jemně vytáhnout těsto do délky, musíme s ním zacházet opatrně, abychom nevyhnali vzduchové bubliny. Pokud se nám těsto hodně rozlije do stran, můžeme ho podélně překlopit v polovině, v tom případě je lépe, máme-li pod ním pečící papír. Necháme nezakryté ještě asi 20 minut kynout, mezitím rozehřejeme troubu na 220°C a dospod dáme hrneček s vodou. Pak obě ciabatty upečeme. Upečené zní na poklep dutě. Recept není vhodný pro domácí pekárnu.
Poznámka k receptu na Ciabatta italská: Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ciabatta italská, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 20.04.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1. těstíčko: 1/2 lžičky sušeného droždí, 150 ml vody, 3 lžíce vlažného mléka, 1/4 lžičky cukru, 150 g pšeničné chlebové mouky. 2. těsto: 1/2 lžičky sušeného droždí, 250 ml vody, 1 lžíce olivového oleje, 350 g pšeničné chlebové mouky, 1 1/2 lžičky soli.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ciabatta italská,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ciabatta italská - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ciabatta italská
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|