RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta, recepty Chutný broskvový koláč z křehkého těsta, Chutný, broskvový, koláč, křehkého, těsta


Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy. K přípravě Chutný broskvový koláč z křehkého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla, pokrájeného na centimetrové kostky 1 vejce (M), trochu našlehané broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru.

Chutný broskvový koláč z křehkého těsta
Zvětšit obrázek

Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta:
Mouku, sůl a moučkový cukr vložte do sekacího robotu a na chvilku zapněte, aby se provzdušnila mouka. Přidejte nakrájené máslo a znovu zapněte robot. Nakonec vlijte trochu našlehané vejce. Opět na chvíli zapněte, až se z těsta utvoří koule. Těsto nepřepracujte, zpracujte je rychle a co nejméně. Přepracované těsto je pak těžké. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici alespoň 30 minut odpočinout, tím bude těsto více elastické a bude se s ním lépe pracovat. Odpočinuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále nebo mezi dvěma vrstvami papíru na pečení na tloušťku 2-3 milimetry a přebytek mouky z těsta odstraňte štětcem nebo čistou utěrkou. Jakmile je těsto vyválené na správnou tloušťku, přeložte jej na polovinu, nebo namotejte na váleček a přeneste jej do koláčové formy. Těsto jemně stiskněte dolů do dolního okraje a přebytečné těsto oddělte válečkem na povrchu koláčové formy. Vyplněnou koláčovou formu nechte ještě 20-30 minut odpočinout v lednici. Tím se zabrání smrštění těsta během pečení. Teprve pak naplňte koláč. Půlky broskví nakrájejte na čtyři díly, poskládejte je na těsto a posypte čokoládovými kapkami nebo nasekanou čokoládou. V hluboké míse rozšlehejte smetanu, cukr a vejce a hmotu vlijte do koláče. Vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 200°C. Po deseti minutách pečení, snižte teplotu na 175°C a při této teplotě pečte koláč ještě asi 30 minut. Jakmile je koláč upečený, opatrně jej vyjměte z trouby a nechejte trochu vychladnout. Koláč se podává teplý, ale skvěle chutná i studený.

Poznámka k receptu na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta:
Všechny ingredience by měly být před zpracováním velmi chladné. Ingredience můžete vložit na chvíli do mrazáku, ale nesmí být zmražené!!!!!!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutný broskvový koláč z křehkého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jardaaa
  • Datum vložení: 15.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
  • Suroviny: 150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla, pokrájeného na centimetrové kostky 1 vejce (M), trochu našlehané broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutný broskvový koláč z křehkého těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutný broskvový koláč z křehkého těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist