|
Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta
Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Chutný broskvový koláč z křehkého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla, pokrájeného na centimetrové kostky 1 vejce (M), trochu našlehané broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta
Recept na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta: Mouku, sůl a moučkový cukr vložte do sekacího robotu a na chvilku zapněte, aby se provzdušnila mouka. Přidejte nakrájené máslo a znovu zapněte robot. Nakonec vlijte trochu našlehané vejce. Opět na chvíli zapněte, až se z těsta utvoří koule. Těsto nepřepracujte, zpracujte je rychle a co nejméně. Přepracované těsto je pak těžké. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici alespoň 30 minut odpočinout, tím bude těsto více elastické a bude se s ním lépe pracovat. Odpočinuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále nebo mezi dvěma vrstvami papíru na pečení na tloušťku 2-3 milimetry a přebytek mouky z těsta odstraňte štětcem nebo čistou utěrkou. Jakmile je těsto vyválené na správnou tloušťku, přeložte jej na polovinu, nebo namotejte na váleček a přeneste jej do koláčové formy. Těsto jemně stiskněte dolů do dolního okraje a přebytečné těsto oddělte válečkem na povrchu koláčové formy. Vyplněnou koláčovou formu nechte ještě 20-30 minut odpočinout v lednici. Tím se zabrání smrštění těsta během pečení. Teprve pak naplňte koláč. Půlky broskví nakrájejte na čtyři díly, poskládejte je na těsto a posypte čokoládovými kapkami nebo nasekanou čokoládou. V hluboké míse rozšlehejte smetanu, cukr a vejce a hmotu vlijte do koláče. Vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 200°C. Po deseti minutách pečení, snižte teplotu na 175°C a při této teplotě pečte koláč ještě asi 30 minut. Jakmile je koláč upečený, opatrně jej vyjměte z trouby a nechejte trochu vychladnout. Koláč se podává teplý, ale skvěle chutná i studený.
Poznámka k receptu na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta: Všechny ingredience by měly být před zpracováním velmi chladné. Ingredience můžete vložit na chvíli do mrazáku, ale nesmí být zmražené!!!!!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutný broskvový koláč z křehkého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jardaaa
- Datum vložení: 15.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: 150 g hladké mouky špetka soli 1 polévková lžíce moučkového cukru 65 g másla, pokrájeného na centimetrové kostky 1 vejce (M), trochu našlehané broskve půlené - kompot (820 ml) 60 g čokoládových kapek s vyšším obsahem kakaové hmoty, nebo hrubě nasekané čokolády 4 vejce 250 ml smetany ke šlehání 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutný broskvový koláč z křehkého těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutný broskvový koláč z křehkého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutný broskvový koláč z křehkého těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|