|
Recept na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky
Recept na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks kuřecích prsou 1 polévková lžíce oleje 100 g libovolné slaniny- použila jsem gazdovskou 1 paprika- použila jsem červenou masitou 1 větší cibule 1/2 330 g skleničky naložených cibulek- nemusíte dávat 4 polévkové lžíce omáčky Wok pikant- můžete nahradit jinou nebo postačí 1 kostka slepičího bujonu 1 kávová lžička sladké mleté papriky 2 kávové zarovnané lžičky solamylu rozmíchaného v 1 dl studené vody sůl, mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky
Recept na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky: Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky. Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v celku. Do hrnce na rozpálený olej dáme na 3 minuty orestovat špalíčky slaniny a postupně po troškách přidáváme nakrájené maso, které necháme "zatáhnout" - změní barvu do šeda. Až je všechno maso orestované, posypeme lžičkou červené papriky, přidáme 4 lžíce omáčky, pokud žádnou nemáme, tak jen deci vody+ rozdrobíme kostku bujonu, zbytek zeleniny, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni necháme pozvolna dělat 20 minut. Vodu zatím žádnou nepřidáváme- maso i zelenina pustí dostatek šťávy. Po 20 minutách vaření si v 1 dl studené vody rozmícháme 2 zarovnané kávové lžičky solamylu, za stálého míchání vlijeme k podušené směsi, ještě 2 minutky provaříme a máme hotovo. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, může být i rýže nebo jen čerstvé pečivo.
Poznámka k receptu na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky: Naloženou cibulku dávat nemusíte, potřebovala jsem ji do luštěninového salátu a půlka skleničky mi zbyla, tak jsem takto využila. Pokud budete dělat z vykostěných stehen, krájejte maso na větší kostky, rádo se rozvařuje. Můžete použít i maso vepřové, ale doba vaření se asi o 10-15 minut protáhne.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 ks kuřecích prsou 1 polévková lžíce oleje 100 g libovolné slaniny- použila jsem gazdovskou 1 paprika- použila jsem červenou masitou 1 větší cibule 1/2 330 g skleničky naložených cibulek- nemusíte dávat 4 polévkové lžíce omáčky Wok pikant- můžete nahradit jinou nebo postačí 1 kostka slepičího bujonu 1 kávová lžička sladké mleté papriky 2 kávové zarovnané lžičky solamylu rozmíchaného v 1 dl studené vody sůl, mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|