|
Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Syrové brambory 500 g, vařené brambory (ve slupce) 125 g, vejce 1 ks, hrubá mouka 150 g (dle potřeby přidat - záleží na druhu brambor), mléko trošku - asi 1 dcl, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně: Syrové brambory omyjeme, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Nastrouhané brambory v ruce "vyždímeme" do sucha, ovšem vodu z nich dáváme do misky (nevyléváme!). Vyždímané brambory si dáme do větší mísy, přelijeme horkým mlékem, promícháme a nastrouháme k nim oloupané brambory vařené. Z odstáté vody z brambor, velmi opatrně slijeme pryč vodu,až nám na dně nám zůstane jen škrob (pokud budeme s miskou moc pohybovat, škrob se nám opět promíchá s vodou a zbytečně ho vylijeme). Do mísy s bramborami přidáme tento škrob, vejce, mouku, sůl a vařečkou vypracujeme těsto (nesmí být tuhé), ve kterém nám po přejetí prstem zůstává čára. Ve velkém hrnci si přivedeme vodu k varu, pak osolíme a lžící namáčenou ve studené vodě z těsta tvoříme větší noky, které dáváme do vroucí vody. Vždy děláme jen jednu várku (10-15 ks), aby jsme měli knedlíky stejně uvařené. Vaříme cca 10 min - dle velikosti. Knedlíky po uvaření propícháme špejlí (vidlicí,..). Knedlíky podáváme nejčastějí k pečeným masům.
Poznámka k receptu na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně: Vím, že tu už podobné recepty jsou, ale tenhle se přeci jen trochu liší. Ovšem kdyby s tím byl nějaký problém, poprosím o smazání receptu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 11.12.2009
- Počet porcí: 4-5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Syrové brambory 500 g, vařené brambory (ve slupce) 125 g, vejce 1 ks, hrubá mouka 150 g (dle potřeby přidat - záleží na druhu brambor), mléko trošku - asi 1 dcl, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|