RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré, recepty Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré, Chlupaté, knedlíky, po, x-té, ...., ale, strašně, dobré


Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Množství surovin je více méně orientační. Při sebevětší vůli to nelze psát na gramy, tak zkusím nějaké hrubší míry : - asi tak 1 kg oškrábaných syrových brambor - 3 oloupané uvařené brambory - nejlépe den předem - asi 1 kg masa ( nejlepší je vepřové, ale lze s klidným svědomím obrat i kuře) - 2 cibule - 2 balení kysaného zelí - kdo má domácí, tak mu nezbude než to odhadnout, ale čím víc, tím líp - česnek, bobkový list - sůl, pepř - hrubá mouka - 2 vejce.

Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré
Zvětšit obrázek

Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Recept na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré:
Nejdřív pokrájíme maso na kousky (asi jako na guláš), přidáme pokrájenou cibuli, česnek, kdo má rád, přidá 2 bobkové listy, osolit a opepřit a v troubě pečeme zvolna do měkka. Maso nesmí být suché - vysmahlé, proto podle potřeby přidáme trochu tuku nebo vody. Je potřeba, aby bylo v mase dost šťávy - tuku. Ale zase, jak má kdo rád. Zatímco se peče maso, pokrájíme cibuli, osmahneme, přidáme zelí a dusíme do měkka. Teď zbyla konečně chvilka na tu nejdůležitější (a většinou málo oblíbenou) činnost. Oškrábeme a nastrouháme brambory, slijeme z nich vodu, ale pozor, nevyléváme ji !!!! Necháme ji třeba v misce. Přidáme nastrouhané uvařené brambory, trocha teplého mléka, šoupneme tam dvě vejce, osolíme, přidáme trochu mouky a teď přijde na řadu ta slitá voda z brambor. Pokud jste s ní před tím zbytečně nekvedlali, tak ji teď opatrně slijete a na dně vám zůstane nádherná vrstva škrobu. Šup s ním do těsta a podle potřeby přidávejte mouku, aby vám vzniklo těsto tak akorát. Prostě jako na chlupaté knedlíky. To se zkrátka nedá říct přesně. Nesmí být tuhé, knedlíky by byly vhodné tak na tenis a ani příliš řídké protože by z toho byla tak leda šlichta. To ostatně poznáte, až je budete vařit. Je dobré, než je nahážete do vody (samozřejmě vařící a osolené)- pozor, rádo to přetéká a pak kuchyň plave, dát vařit nejdřív třeba jen jeden knedlík a pak popř. podle potřeby těsto upravit. Přidat mouku a pod. Já těsto vykrajuji lžící, aby knedlíky nebyly moc velké. Pak se vaří asi 5 min. Množství i čas musíte odhadnout. Vaří se krátce, tak jich nedávejte moc a raději je vařte na víckrát. Musíte s nimi opatrně pohybovat, rády se lepí na dno. Nežli se Vám knedlíky uvaří, zatím si smíchejte v pekáči maso se zelím. Uvařené knedlíky vyndavejte do hrubšího cedníku, aby se zbavily vody a teprve pak je vmíchejte rovnou s masem a zelím. Vše pořádně promíchejte a pak už jen nandejte na talíř a dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré:
Fakt je, že to možná někomu nepřipadá na talíři zrovna moc úpravné, ale ujišťuji Vás, že až se do toho pustíte, bude Vám to úplně jedno. Přeji Vám všem, kdo se do toho pustíte, dobrou chuť .....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Arnik
  • Datum vložení: 18.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: Množství surovin je více méně orientační. Při sebevětší vůli to nelze psát na gramy, tak zkusím nějaké hrubší míry : - asi tak 1 kg oškrábaných syrových brambor - 3 oloupané uvařené brambory - nejlépe den předem - asi 1 kg masa ( nejlepší je vepřové, ale lze s klidným svědomím obrat i kuře) - 2 cibule - 2 balení kysaného zelí - kdo má domácí, tak mu nezbude než to odhadnout, ale čím víc, tím líp - česnek, bobkový list - sůl, pepř - hrubá mouka - 2 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist