|
Recept na Chleboráky
Recept na Chleboráky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Chleboráky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/4 chleba 500 ml bujónu 1 vejce hl. mouka mlieko soľ drvená rasca majoránka korenie cesnak.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chleboráky
Recept na Chleboráky: Chlieb nakrájame na kocky i s kôrkou a namočíme do horúceho vývaru. Akonáhle trochu schladne, vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme mlieko, vajce a hladkú múku, urobíme cesto ako na zemiakové placky. Dochutíme podľa našej chuti a smažíme v malej vrstve oleja. POZOR! Cesnaku treba dať o trošku viac, než sme zvyknutí. Posypeme strúhaným syrom alebo čo má kto rád.
Poznámka k receptu na Chleboráky: !Proboha", tak to pane Kadlec zkuste. Já jsem to dnes udělala mužovi na večeři a říkal, že pokud by se měl rozhodnout mezi bramborákem a tímto, tak bere ten z chleba. Dala jsem namočit chléb, hodně jsem to vyždímala, rozdrobila kůrku, dala jsem 4 vejce - je to hodně, ale bylo to v pohodě. Do toho hrstku mouky, drcený kmín, na drobno cibulku a špekáček, hrst majoránky, česnek. Nádherně se to praží do křupava. Na to pak můžete dát třeba nějakou zeleninku, nebo opravu jen tak. Využijte starý, ale neplesnivý chléb. Chlebáčky udělejte menší, jinak by se drobily a špatně by se to dělalo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chleboráky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alisi
- Datum vložení: 24.11.2011
- Počet porcí: 2 porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1/4 chleba 500 ml bujónu 1 vejce hl. mouka mlieko soľ drvená rasca majoránka korenie cesnak
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chleboráky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chleboráky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chleboráky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|