|
Recept na Chleba podle Romana Vaňka
Recept na Chleba podle Romana Vaňka je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Chleba podle Romana Vaňka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g pšeničné hladké mouky 400g žitné chlebové mouky 25ml octa 25g soli 30g čerstvého droždí 5g kmínu 700ml vlažné vody žitná mouka na vysypání ošatky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chleba podle Romana Vaňka
Recept na Chleba podle Romana Vaňka: Vše jsem dala do pekárny a zapla jsem program těsto,cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky,kde kynulo cca 50 min. Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté trouby na 250°C,po 3 minutách jsem otevřela troubu,aby přebytečná pára unikla a dále jsem pekla 1 hodinu na 180°C.
Poznámka k receptu na Chleba podle Romana Vaňka: Chleba je opravdu výtečný,tak jako všechny ostatní jeho recepty. Pan Vaněk v kuchařce radí,rozdělit těsto na dva díly a upéci dva bochánky,jelikož nemám dvě ošatky,udělala jsem jeden velký.Dále pak radí jak zapařit troubu,rozprašovačem na kytky - dokud se nevytvoří oblak páry.A těsto na chleba nedělá v pekárně,ale všechny suroviny smíchá v míse a pak to vše přendá do robotu a míchá 10 min.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chleba podle Romana Vaňka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Khase
- Datum vložení: 01.01.2013
- Počet porcí: 1 velký bochník
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 600g pšeničné hladké mouky 400g žitné chlebové mouky 25ml octa 25g soli 30g čerstvého droždí 5g kmínu 700ml vlažné vody žitná mouka na vysypání ošatky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chleba podle romana vaňka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chleba podle Romana Vaňka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chleba podle Romana Vaňka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|