|
Recept na Chléb z remosky
Recept na Chléb z remosky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Chléb z remosky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g vody, lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 1,5-2 rovné lžičky soli, lžička octa, 80 g žitné celozrnné mouky, 80 g pšeničné celozrnné mouky, 270 g hladké mouky, 15-17 g droždí Těsto můžeme samozřejmě udělat i klasickým způsoem, bez pekárny :-).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chléb z remosky
Recept na Chléb z remosky: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymáznuté tukem nebo vyložené pečícím papírem - pokud chceme, můžeme chlebík svrchu naříznout - a necháme znovu vykynout. Víko remosky si můžeme nechat asi 10 minut předehřát, chleba jím zaklopíme a upečeme (přibližně 35-45 minut - je dobré pohlídat si ho).
Poznámka k receptu na Chléb z remosky: Chlebík v remosce dělávám nižší, to aby se při kynutí, když se peče, nenalepil na víko. Chleba váží 700 g, má fantasticky křupavou kůrku a je nadýchaný. Druhý den je mírně tužší, přesto výborný. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb z remosky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 09.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 g vody, lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 1,5-2 rovné lžičky soli, lžička octa, 80 g žitné celozrnné mouky, 80 g pšeničné celozrnné mouky, 270 g hladké mouky, 15-17 g droždí Těsto můžeme samozřejmě udělat i klasickým způsoem, bez pekárny :-)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb z remosky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb z remosky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb z remosky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|