|
Recept na Chléb slunečnice
Recept na Chléb slunečnice je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Chléb slunečnice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g múka pšeničná hladká 200 g múka žitná celozrnná jemne mletá 150 g biely jogurt 2 PL oleja 150 ml vlažnej vody 1 KL soli na kvások: 20 g droždia 100 ml vlažnej vody necelá káv. lyžička cukru 1 PL hladkej múky na potretie: 1 rozšľahané vajíčko na posyp: mak, rasca, sezam, rasca - kmín....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chléb slunečnice
Recept na Chléb slunečnice: Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a vykysnúť, potom cesto spracujeme. Ja som pekáreň nepoužila, rada pracujem ručne s kysnutým cestom. Najprv si prichystáme kvások: V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor, droždie, múku, necháme cca 20 min. stáť. Obidve múky dáme do misy, vmiešame soľ, pridáme olej, jogurt, postupne pridávame zvyšok vody a vypracujeme pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti - vyformujeme 2 bochánky. Necháme stáť cca 15 min. Potom každú časť zvlášť na pečiacom papieri vyvaľkáme na kruh cca 1 cm hrúbky. Pohárom vyznačíme stred, neprekrojíme. Nožom alebo pizza kolieskom kruh prekrojíme na "lúče" - pozri foto. Každú časť 1-2 x prekrútime. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred posypeme semiačkami. Necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch, príp. sa riadime svojimi skúsenosťami.
Poznámka k receptu na Chléb slunečnice: Chlieb je kyprý, pružný, nedrolivý a chutný aj na druhý deň. Tvarovanie slnečnice (alebo slnko?) som kedysi videla na nejakom webe, cesto je moje obľúbené, pečiem z neho bulky, rohlíky aj chlieb. (Prípadne každý použije svoje obľúbené cesto na pečivo.)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb slunečnice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 17.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 300 g múka pšeničná hladká 200 g múka žitná celozrnná jemne mletá 150 g biely jogurt 2 PL oleja 150 ml vlažnej vody 1 KL soli na kvások: 20 g droždia 100 ml vlažnej vody necelá káv. lyžička cukru 1 PL hladkej múky na potretie: 1 rozšľahané vajíčko na posyp: mak, rasca, sezam, rasca - kmín...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb slunečnice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb slunečnice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb slunečnice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|