RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chléb s příchutí cibulky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chléb s příchutí cibulky, recepty Chléb s příchutí cibulky, Chléb, příchutí, cibulky


Recept na Chléb s příchutí cibulky

Recept na Chléb s příchutí cibulky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Chléb s příchutí cibulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 lžička drceného kmínu  2 lžíce oleje na smažení na potření 0,5 hrnku vody 1 lžíce octa těsto 1 lžička cukru krupice, 1 kostka droždí, 2 hrnky vlažné vody, 1 ks velké cibule, 800 g hladké mouky, 2 lžičky sole.

Chléb s příchutí cibulky
Zvětšit obrázek

Recept na Chléb s příchutí cibulky

Recept na Chléb s příchutí cibulky:
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Poté si připravíme kvásek z vlažné vody, cukru, droždí, trochu mouky a necháme jej vzejít. Připravíme si prosátou mouku a smícháme ji se solí a kmínem. Potom přidáme kvásek, vlažnou vodu a osmaženou cibuli. Vypracujeme v tužší těsto, které na válu ještě zpracujeme s trochou mouky, aby se nelepilo. Necháme 1 - 1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě přiměřeně stejné části a každou ještě jednou propracujeme. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Mezitím si zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi tak na 220°C (může být i víc). Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude mít pak krásnou zlatavou kůrčičku. Chléb se po vytažení z trouby ještě uvnitř dopéká. Proto je dobré jej před krájením nechat dobře vychladit. Tak cca 2 hodiny. Ale i tak mám zkušenosti, že chléb i přes dobré vychlazení se v papírovém sáčku zpotí.

Poznámka k receptu na Chléb s příchutí cibulky:
Smažená cibuľa v chlebe je báječná, robím napr. aj bulky. Cibule na 800 g múky by som však dala oveľa viac. Tvoja fotka ma zaujala...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb s příchutí cibulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: janarip
  • Datum vložení: 19.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 1 lžička drceného kmínu  2 lžíce oleje na smažení na potření 0,5 hrnku vody 1 lžíce octa těsto 1 lžička cukru krupice, 1 kostka droždí, 2 hrnky vlažné vody, 1 ks velké cibule, 800 g hladké mouky, 2 lžičky sole
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb s příchutí cibulky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb s příchutí cibulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb s příchutí cibulky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist