RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě, recepty Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě, Chléb, ošatkový, zadělaný, DP, pečený, troubě


Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
• 1 hrnek (225 ml) hustějšího kvásku (http://www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/) • 3 hrnky chlebové mouky pšeničné (a trošku na pomoučení) • 1 čajová lžička soli • 1 čajová lžička cukru • 1 až 2 polévkové lžíce olivového (jiného) oleje • přibližně 1 hrnek (225 ml) vody (záleží na vlhkosti, kvalitě mouky atd.).

Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Zvětšit obrázek

Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

Recept na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě:
• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch – těsto se před pečením překlopí). • Povrch těsta pomoučíme a volně překryjeme fólií. • V těstě není droždí (pouze kvásek), proto musí déle kynout (4-8 hodin). Těsto je dobře nakynuté, když do něj prstem uděláte důlek a těsto se pomalu vrací zpátky. Pozor, těsto se musí hlídat - nesmí překynout, jinak by nám spadlo. • Asi půl hodiny před pečením si předehřejeme troubu na 230 °C. Kdo má, může si do trouby vložit pizza kámen (nebo obyčejnou keramickou dlaždičku). • Nakynuté těsto překlopíme na lopatu na sázení chleba do pece posypanou krupicí (nebo na pečící papír) (stačí obrácený plech s pečícím papírem) a postříkáme vodou. • Pečeme 30 minut na prostředním roštu při 230 °C. Kdo chce, může chleba během prvních 10 minut postříkat vodou. • Po upečení vyndáme z trouby na mřížku a necháme vystydnout.

Poznámka k receptu na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě:
Chlebík je pěkně nadýchaný a vydrží v igelitu měkký i týden. Ten náš vydržel asi 2 hodiny (z toho jsme hodinu nebyli doma. ;o))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jitkab
  • Datum vložení: 19.03.2010
  • Počet porcí: 24 krajíčků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: • 1 hrnek (225 ml) hustějšího kvásku (http://www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/) • 3 hrnky chlebové mouky pšeničné (a trošku na pomoučení) • 1 čajová lžička soli • 1 čajová lžička cukru • 1 až 2 polévkové lžíce olivového (jiného) oleje • přibližně 1 hrnek (225 ml) vody (záleží na vlhkosti, kvalitě mouky atd.)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb ošatkový, zadělaný v dp a pečený v troubě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist