|
Recept na Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Recept na Chléb, který není asi tak, jak by měl být je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Chléb, který není asi tak, jak by měl být budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mouka hl. mouka celozrnná žitná, mouka chlebová žitná, celkově asi 600-700g, dále 1 žloutek, 400 ml podmáslí-tj. 1 kelímek, 100 ml vody, 1 a půl KL soli, 1 kl cukr, 1 pl octa, 1 pl oleje, 1 pl lněné semeno, 1 pl kmínu, 1-2 pl škvarků, 1 kostka droždí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Recept na Chléb, který není asi tak, jak by měl být: Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou se solí a plech strčila do vyhřáté trouby péct asi na 180st., pak jsem snížila na 170st. Pekla jsem asi půl hodiny. Při pečení jsem potírala vodou se solí. Původně to měl být křupavý chlebík podle receptu paní Aničky Kocíkové, který mě moc lákal, jenže pochyběla mouka hl., tak jsem dovážila moukama jinýma, pak se mi pořád zdálo, že těsto je lepivé, tak jsem dosýpala ty ostatní mouky, až se těsto spojilo do koule. Dala jsem tady ten recept, abych vám ukázala fotky, myslím si, že jsem něco udělala špatně, chléb má chuť dobrou, ale uprostřed se mi zdá, že je tak trochu blátivý, jak nedopečený uvnitř a tak čekám vaše rady, hlavně od těch, co mají zkušenosti s pečením chleba. Já chléb peču dost málo, nemám to vychytané a s tou celozrnnou moukou se mi nedaří. Tak vás prosím, ať se k tomu vyjadříte, co dělám špatně. Dala jsem moc mouky celozrnné nebo byla krátká doba pečení nebo to bylo teplotou trouby? Děkuji za názory.
Poznámka k receptu na Chléb, který není asi tak, jak by měl být: Doufám,že se nebudete zlobit, že dávám recept, o kterém si myslím, že není tak, jak by měl být, jsou to vlastně TOP recepty, ale je to o jídle a vždycky se všechno nepovede, a tak jsem dospěla k tomu, že se dá prodiskutovat i takové. Chuťově je ten můj chléb dobrý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb, který není asi tak, jak by měl být, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majda 2
- Datum vložení: 16.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Mouka hl. mouka celozrnná žitná, mouka chlebová žitná, celkově asi 600-700g, dále 1 žloutek, 400 ml podmáslí-tj. 1 kelímek, 100 ml vody, 1 a půl KL soli, 1 kl cukr, 1 pl octa, 1 pl oleje, 1 pl lněné semeno, 1 pl kmínu, 1-2 pl škvarků, 1 kostka droždí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb, který není asi tak, jak by měl být,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb, který není asi tak, jak by měl být - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb, který není asi tak, jak by měl být
|
|
|
|
|