RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chléb konzumní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chléb konzumní, recepty Chléb konzumní, Chléb, konzumní


Recept na Chléb konzumní

Recept na Chléb konzumní je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Chléb konzumní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
420 g žitné chlebové mouky 210 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. suš. droždí 5-6 lž. kvas (dodá chlebovou chuť) 2 lž. oleje 2 lžč. kmínu 2 lžč. soli asi 400 ml teplé vody.

Chléb konzumní
Zvětšit obrázek

Recept na Chléb konzumní

Recept na Chléb konzumní:
- do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. - do mísy prosijeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas - přilijeme vodu a vypracujeme tuhé těsto, zapracováváme, dokud se lepí na mísu. (Lepší řidší těsto a pak přidat mouku než naopak) - přikryté necháme kynout 3 hodiny - na vál nasypeme trochu hl. mouky a propracujeme těsto z mísy (pomoučněnýma rukama, těsto lepí), jakmile máme těsto spojené, vytvarujeme bochánek, potřeme lehce hladkou moukou a vložíme do ošatky vysypané moukou smíchanou se škrobem nebo kukuřičnou moukou. - v ošatce nechám kynout dalších 30 min a zapínáme troubu i s plechem na 250 stupňů (mně se vyhřeje tak za 20 min. – těsto ještě dokyne, poznáme tak, že když uděláme důlek, těsto se nevrací nebo velmi pomalu) - vyndáme plech, posypeme ho lehce moukou a rychle překlopíme chleba na plech, - vložíme do trouby, okamžitě chrstneme ¾ hrnku vařící vody na dno trouby a hned zavřeme (pozor na opaření) - po 2 minutách vyvětráme páru (asi půl minuty na 1 cm otevřu dvířka) - 10 minut pečeme na 250 stupňů a poté 20-25 minut na 210 stupňů (záleží na troubě) - vyndáme, poklepeme zespod – pokud zní dutě a má hnědou kůrku – je hotov, přendám na mřížku a po vychladnutí opráším moukou.

Poznámka k receptu na Chléb konzumní:
Dobrý den, myslím, že je to věc chuti, někdo má rád lehčí, někdo zase hutnější. Mně tento poměr vyhovuje.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb konzumní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: janinapa (Jana)
  • Datum vložení: 29.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 420 g žitné chlebové mouky 210 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. suš. droždí 5-6 lž. kvas (dodá chlebovou chuť) 2 lž. oleje 2 lžč. kmínu 2 lžč. soli asi 400 ml teplé vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb konzumní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb konzumní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb konzumní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist