|
Recept na Chléb konzumní
Recept na Chléb konzumní je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Chléb konzumní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
420 g žitné chlebové mouky 210 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. suš. droždí 5-6 lž. kvas (dodá chlebovou chuť) 2 lž. oleje 2 lžč. kmínu 2 lžč. soli asi 400 ml teplé vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chléb konzumní
Recept na Chléb konzumní: - do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. - do mísy prosijeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas - přilijeme vodu a vypracujeme tuhé těsto, zapracováváme, dokud se lepí na mísu. (Lepší řidší těsto a pak přidat mouku než naopak) - přikryté necháme kynout 3 hodiny - na vál nasypeme trochu hl. mouky a propracujeme těsto z mísy (pomoučněnýma rukama, těsto lepí), jakmile máme těsto spojené, vytvarujeme bochánek, potřeme lehce hladkou moukou a vložíme do ošatky vysypané moukou smíchanou se škrobem nebo kukuřičnou moukou. - v ošatce nechám kynout dalších 30 min a zapínáme troubu i s plechem na 250 stupňů (mně se vyhřeje tak za 20 min. – těsto ještě dokyne, poznáme tak, že když uděláme důlek, těsto se nevrací nebo velmi pomalu) - vyndáme plech, posypeme ho lehce moukou a rychle překlopíme chleba na plech, - vložíme do trouby, okamžitě chrstneme ¾ hrnku vařící vody na dno trouby a hned zavřeme (pozor na opaření) - po 2 minutách vyvětráme páru (asi půl minuty na 1 cm otevřu dvířka) - 10 minut pečeme na 250 stupňů a poté 20-25 minut na 210 stupňů (záleží na troubě) - vyndáme, poklepeme zespod – pokud zní dutě a má hnědou kůrku – je hotov, přendám na mřížku a po vychladnutí opráším moukou.
Poznámka k receptu na Chléb konzumní: Dobrý den, myslím, že je to věc chuti, někdo má rád lehčí, někdo zase hutnější. Mně tento poměr vyhovuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb konzumní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janinapa (Jana)
- Datum vložení: 29.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 420 g žitné chlebové mouky 210 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. suš. droždí 5-6 lž. kvas (dodá chlebovou chuť) 2 lž. oleje 2 lžč. kmínu 2 lžč. soli asi 400 ml teplé vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb konzumní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb konzumní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb konzumní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|