|
Recept na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Recept na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 hrnku vody (hrnek = 250 ml) sypká směs: 3 hrnky mouky (dávám 1 hladké, 1 polohrubé a 1 celozrnné) 1 lžička sušeného droždí 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky drceného kmínu na posyp: semínka, kmín, hrubá sůl... co kdo rád Dále potřebujeme jeden hrnec s pokličkou vhodný do trouby - já mám starý smaltovaný po mojí babičce - viz foto (průměr hrnce je asi 18 cm)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
Recept na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky: Do pekárny nalijeme vodu (klidně studenou). V jiné míse smícháme suché suroviny a nasypeme také do pekárny. Zapneme program těsto - cca 1,5 hodinky. Vykynuté těsto přendáme na dobře pomoučněné prkénko, posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. V této fázi již zapínáme troubu - mám plynovou, dávám naplno, kdo má stupně celsia - dle původního receptu to má být 230. Do trouby rovnou vkládáme i prázdný hrnec s pokličkou. To vše necháme 30 minut (kynout těsto a zároveň zahřívat troubu s hrncem). Po 30 minutkách vyjmeme z trouby hrnec (pozor, pálí), překlopíme do něj vykynuté těsto (můžeme posypat kmínem, hrubou solí či semínky, co kdo rád), přikryjeme pokličkou a necháme péct 25 minut. Pak sundáme pokličku a dopečeme ještě 5 minut. (Každý si musí vychytat dle vlastní trouby.) Chléb vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout (je to těžké, pořád vám ho někdo bude chtít okusovat) a papáme, s čím libo.
Poznámka k receptu na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky: Nedávno jsem dostala recept na chléb bez hnětení - super recept, úžasný chleba (recept tady je). Protože jsem ale klasická přepracovaná žena - ráno do práce, večer z práce, byl pro mě časově dost náročný. Zkusila jsem ho zjednodušit pomocí domácí pekárny, je úplně stejně dobrý, jen pracovní postup se zkrátí z několika hodin na cca 2,5. Práce kuchařky se pak zkracuje asi na 2,5 minuty:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 12.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1,5 hrnku vody (hrnek = 250 ml) sypká směs: 3 hrnky mouky (dávám 1 hladké, 1 polohrubé a 1 celozrnné) 1 lžička sušeného droždí 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky drceného kmínu na posyp: semínka, kmín, hrubá sůl... co kdo rád Dále potřebujeme jeden hrnec s pokličkou vhodný do trouby - já mám starý smaltovaný po mojí babičce - viz foto (průměr hrnce je asi 18 cm).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "chléb bez hnětení" od líné kuchařky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Chléb bez hnětení" od líné kuchařky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|