RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chinois - francouzský máslový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chinois - francouzský máslový koláč, recepty Chinois - francouzský máslový koláč, Chinois, -, francouzský, máslový, koláč


Recept na Chinois - francouzský máslový koláč

Recept na Chinois - francouzský máslový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní. K přípravě Chinois - francouzský máslový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 400g hladká mouka 50g cukr 90g máslo 100ml mléko 15g droždí 2 vejce špetka soli Krém: 3 žloutky 500ml mléko 50g hladká mouka 100g cukr vanilka.

Chinois - francouzský máslový koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Chinois - francouzský máslový koláč

Recept na Chinois - francouzský máslový koláč:
Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme v teple alespoň hodinu kynout (déle je lépe). Pomoci nám v přípravě těsta může i domácí pekárna, v tom případě dáme na dno tekuté, navrch sypké suroviny. Mezitím si připravíme krém: utřeme do pěny žloutky s cukrem a přimícháme prosátou mouku. V kastrolku si zahřejeme mléko s vanilkou (použijeme buď zrnka z 1 vanilkového lusku nebo několik kapek vanilkové esence, v krajním případě i vanilkový cukr), až mléko začne vřít, sundáme z plotny a za stálého míchání jej tenkým pramínkem vlijeme k žloutkové směsi. Poté celou směs postavíme na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Hotový krém necháme vychladnout, občas promícháme. Připravíme si dortovou formu (vymažeme, vysypeme). Z vykynutého těsta oddělíme asi třetinu a vyválíme do velikosti dna dortové formy a vložíme kolo těsta dovnitř. Ze zbylých dvou třetin vyválíme veliký obdélník a potřeme jej krémem. Poté obdélník zarolujeme a nakrájíme na asi pěticentimetrové šneky. Ty naskládáme vedle sebe do formy na plát těsta, který nám tvoří spodek. Potřeme bílkem a necháme v teple ještě hodinu kynout. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a do vyhřáté dáme péct koláč na 35 minut. (respektujte vlastní troubu). Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, poté uvolníme okraje a koláč vyjmeme. Vychladlý můžeme ještě potřít glazurou z moučkového cukru rozmíchaného v troše vody a posypat krystaly cukru.

Poznámka k receptu na Chinois - francouzský máslový koláč:
1. koláč je vlhký, vláčný, jemný a krémový. Výborný vydrží i více dní, ale většinou je hned pryč :) 2. omlouvám se za nekvalitní snímky z mobilu, foťák se mi při stěhování nějak ..ztratil :( 3. ve Francii jsem si číňana zamilovala k snídani, recept jsem si odtamtud přivezla a musím říct, že výsledek se téměř úplně dotýká originálu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chinois - francouzský máslový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: lovie
  • Datum vložení: 26.03.2011
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
  • Suroviny: Těsto: 400g hladká mouka 50g cukr 90g máslo 100ml mléko 15g droždí 2 vejce špetka soli Krém: 3 žloutky 500ml mléko 50g hladká mouka 100g cukr vanilka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chinois - francouzský máslový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chinois - francouzský máslový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chinois - francouzský máslový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist