|
Recept na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York
Recept na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Cheesecake s třešněmi ve stylu New York budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 200 g sušenek bebe (může být i dobré ráno oříšky s medem) 80 g másla Na náplň: 400 g Lučiny 250 g mascarpone 200 g zakysané smetany 200 ml Salka 150 g cukru moučka 4 celá vejce Na ozdobu: kompotované vypeckované třešně 1 balíček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York
Recept na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York: Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové lžíce. Dáme do lednice. Na náplň si utřeme lučinu a mascarpone s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a salko (vše by mělo mít pokojovou teplotu, takže je dobré si suroviny vyndat z lednice 2-3 hodiny předem). Přidáme vždy jedno vejce a promícháme, až jsou v náplni všechny 4 vajíčka. Náplň nalijeme na sušenkový korpus (boky formy je třeba vymazat máslem). Dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme (ne na horkovzduch!) zhruba 30 až 50 minut - záleží na troubě, velikosti formy apod, ale troubu neotvírejte dříve než po 25 minutách pečení! Těsně pod formu je dobré dát plech s horkou vodou - pokud máte formu nerozevírací nebo utěsněnou alobalem či peč. papírem, postavte formu přímo do vodní lázně. Upečený cheesecake poznáme podle toho, že se nebude rosolovitě třást. Necháme ve vypnuté troubě vychladnout. Až bude mít pokojovou teplotu, přendáme do lednice a necháme asi 4 hodiny chladit. Na vychladlý cheesecake naklademe vypeckované třešně a zalijeme je uvařeným pudinkem ze šťávy z třešní (šťávu dolijeme vodou, aby jí bylo 500 ml, přidáme cukr, pudinkový prášek a uvedeme do varu, až zhoustne jako klasický pudink). Dáme opět chladit - nejlépe přes noc.
Poznámka k receptu na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York: Cheesecake jsem si moc oblíbila, už se u nás stal pravidelným moučníkem, ale jiný než se salkem už dělat nebudu, dodá tomu tu správnou slaďoučkou a smetanovou chuť a konzistenci. ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cheesecake s třešněmi ve stylu New York, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 15.10.2012
- Počet porcí: 8-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: Na korpus: 200 g sušenek bebe (může být i dobré ráno oříšky s medem) 80 g másla Na náplň: 400 g Lučiny 250 g mascarpone 200 g zakysané smetany 200 ml Salka 150 g cukru moučka 4 celá vejce Na ozdobu: kompotované vypeckované třešně 1 balíček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cheesecake s třešněmi ve stylu new york,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cheesecake s třešněmi ve stylu New York - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cheesecake s třešněmi ve stylu New York
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|