|
Recept na Chašlama
Recept na Chašlama je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Chašlama budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g hovězích žebírek, 1000 g brambor, 3 cibule, 2 zelené papriky, 4 rajčata, sůl, pepř, čerstvý kopr, petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chašlama
Recept na Chašlama: Omytá žebírka naskládáme do většího kastrolu tak, aby maso zakrylo dno. Maso pokryjeme vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ní naskládáme vrstvu podélně nakrájených brambor. Přikryjeme vrstvou nakrájené papriky. Poslední vrstvu tvoří na kolečka nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, ale nemícháme. Přidáme vrstvu kopru a petrželky. Podlijeme studenou vodou tak, aby voda pokryla maso. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 40 minut. Po prvních 15 minutách lehce promícháme, dále už nemícháme.
Poznámka k receptu na Chašlama: Výborné "kotlíkové" jídlo z Turecka. Dělá se i z jehněčích a telecích žebírek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chašlama, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 14.03.2014
- Počet porcí: 4 -5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1000 g hovězích žebírek, 1000 g brambor, 3 cibule, 2 zelené papriky, 4 rajčata, sůl, pepř, čerstvý kopr, petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chašlama,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chašlama - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chašlama
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|