|
Recept na Česnekové chlebové placky
Recept na Česnekové chlebové placky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Česnekové chlebové placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička granulovaného sušeného česneku nebo 2 větší rozetřené stroužky čerstvého, 2 větší lžíce žitného kvásku, 15 g čerstvého droždí, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby. Na povrch: Zhruba 1 palice česneku, 3 lžíce oleje, celý kmín a hrubozrná sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Česnekové chlebové placky
Recept na Česnekové chlebové placky: Těsto si připravíme běžným způsobem. Smícháme prosátou mouku se solí, drceným kmínem a granulovaným česnekem, uděláme důlek a přidáme vlažnou vodu, kvásek, cukr, rozdrobíme droždí a asi po 5 minutách zpracujeme v těsto. Někdo je zvyklý si dělat z droždí zvlášť kvásek, ale já většinou nedělám a postupuju tak, jak jsem napsala. Používám droždí v kostce. Tekutinu si přidáme dle potřeby, těsto nemám tak hutné jako na chleba, ale je spíš takové, jako na housky nebo knedlíky. Těsto necháme vykynout, pak vyklopíme z mísy, zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly a ty taky zpracujeme do bochánku. Bochánky vyvalíme na placky o průměru zhruba 18 cm, dáme na plech a necháme vykynout. Na plechu mám teflonovou fólii nebo použijeme papír na pečení. Na jeden plech se vejdou dvě placky. Na potření povrchu si na oleji osmahneme prolisovaný nebo nasekaný česnek, restujeme jen chvilku a necháme vychladnout. Vykynuté chlebové placky velmi opatrně, nejraději pilkovým nožem potřeným olejem na povrchu nařízneme do tvaru mřížky, potřeme olejem s česnekem, posypeme hrubozrnou solí a kmínem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Poznámka k receptu na Česnekové chlebové placky: Recept na žitný kvásek je tady http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/ Pokud se o něj staráme, tak vydrží dlouho. Já ho mám už přes rok. Tyto česnekové chlebíky jsem dříve kupovala, ale proč je nezkusit upéct doma :-)) Kdo nemá žitný kvásek a nepočítá s jeho výrobou, tak vynechá a přidá o malinko více droždí a taky vody. A prásknu na sebe, že jsem měla problém, jak recept pojmenovat :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Česnekové chlebové placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 19.12.2010
- Počet porcí: 4 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička granulovaného sušeného česneku nebo 2 větší rozetřené stroužky čerstvého, 2 větší lžíce žitného kvásku, 15 g čerstvého droždí, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby. Na povrch: Zhruba 1 palice česneku, 3 lžíce oleje, celý kmín a hrubozrná sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Česnekové chlebové placky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Česnekové chlebové placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Česnekové chlebové placky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|