|
Recept na Česko-moravský vrabec (sparrow)
Recept na Česko-moravský vrabec (sparrow) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Česko-moravský vrabec (sparrow) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepčové plecko - 1kg Uzená slanina - 100g Cibule - 3ks Česnek - 6 stroužků Česnekorajčatová pasta - 5PL http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/ Sádlo - 3PL + olej 3PL Pepř, kmín, sůl (1PL hotová jížka) Párátka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Česko-moravský vrabec (sparrow)
Recept na Česko-moravský vrabec (sparrow): Maso nakrájíme na centimetrové plátky, naklepeme, potřeme rajčesn. pastou, opepříme, svineme do balíčku, sešpendlíme párátkem, vložíme do misky, promícháme se zbytkem rajčesnekové pasty, popř. posolíme a opepříme, zastříkneme olejem a dáme na noc přemýšlet do lednice. (lze to vařit i hned) Druhý den, ve správnou chvíli, vložíme do kastrolu a na sádle se slaninou prudce osmahnem. Výjmeme a na výpeku zpěníme cibuli. Balíčky dáme zpět do kastrolu a vrazíme přikryté do vyhřáté trouby (200°C) na 30min. Po té zkontrolujeme hladinu šťávy, popř. podlijeme vřící vodou, přidáme rozmačknuté a pokrájené stroužky česneku a pečeme ještě asi 10-15min. přikryté. Pakliže se potom maso zdá měkké, odkryjeme a pečeme dále ještě asi 20min. s občasným obracením. Po té dolijeme vřící vodu na potřebné množství šťávy, setřeme výpek ze stěn, promíchnem a pokud se nám zdá šťáva řídká, můžeme přidat 1 PL hotové jížky. Většinou není potřeba zahušťovat - z cibule je dostatečně hustá. Podáváme pouze s Moravským zelím(na špeku!) a brambor. knedlíkem (jinak to není k jídlu :-))
Poznámka k receptu na Česko-moravský vrabec (sparrow): Zbytky masa, ze kterých nelze vyrobit plátek, dáme volně k balíčkům. Vůbec jim to nebude vadit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Česko-moravský vrabec (sparrow), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 06.01.2013
- Počet porcí: ~6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepčové plecko - 1kg Uzená slanina - 100g Cibule - 3ks Česnek - 6 stroužků Česnekorajčatová pasta - 5PL http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/ Sádlo - 3PL + olej 3PL Pepř, kmín, sůl (1PL hotová jížka) Párátka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Česko-moravský vrabec (sparrow),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Česko-moravský vrabec (sparrow) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Česko-moravský vrabec (sparrow)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|