Recept na Červenořepná buchta s chutí jahody
Recept na Červenořepná buchta s chutí jahody je zařazen v kategorii moučníky - bábovky - ostatní.
K přípravě Červenořepná buchta s chutí jahody budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
© cca 300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší) © 3 vejce © 1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky © 1 hrnek krystalového cukru © půl hrnku oleje © 1 sáček jahodového pudinkového prášku © 1 lžíce jahodové marmelády © půl balíčku kypřícího prášku do pečiva © 2 lžičky kakaa © špetka soli © tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Červenořepná buchta s chutí jahody
Recept na Červenořepná buchta s chutí jahody: Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu. Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka. Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto. Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.
Poznámka k receptu na Červenořepná buchta s chutí jahody: Inspirovala jsem se receptem zde http://www.toprecepty.cz/recept/27741-kolac-z-cerv... akorát jsem měla nutkání onu sytě červenou barvu přiřadit k nějaké typické chuti, tak jsem zvolila jahodu. Chuť řepy byla nepatrná, buchta mi moc chutnala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červenořepná buchta s chutí jahody, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: střední plech
- Datum vložení: 27.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky - Ostatní
- Suroviny: © cca 300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší) © 3 vejce © 1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky © 1 hrnek krystalového cukru © půl hrnku oleje © 1 sáček jahodového pudinkového prášku © 1 lžíce jahodové marmelády © půl balíčku kypřícího prášku do pečiva © 2 lžičky kakaa © špetka soli © tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červenořepná buchta s chutí jahody,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červenořepná buchta s chutí jahody - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červenořepná buchta s chutí jahody
|
|