|
Recept na Čertovské závitky
Recept na Čertovské závitky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čertovské závitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehenní řízky, debrecinky(nebo jiné tenké párky), vařené vajíčko, šunka, sýr uzená cihla, vajíčko, lžíce strouhanky, zelená petrželka, pepř, sůl, mexické (ďábelské nebo chilli) koření, žampióny, cibule, drcený kmín..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čertovské závitky
Recept na Čertovské závitky: Řízky "roztáhneme" nožem na plát, naklepeme, osolíme, okořeníme a nejlépe přes noc necháme v ledničce uležet. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vajíčko, nasekanou zelenou petrželku, podle potřeby strouhanku, opepříme a vše smícháme. Na řízek položíme plátek šunky, debrecinku, 1/4 vařeného vajíčka a sýrovou směs. Vytvoříme závitek a omotáme nití. Trčící debrecinku nařízneme. Závitky zprudka orestujeme na tuku, aby se "zatáhly", přidáme cibuli nakrájenou na céčka, nakrájené žampióny, drcený kmín, mírně osolíme, podlijeme horkou vodou a 1/2 - 3/4 hod. pečeme v troubě. Jako přílohu jsem zvolil rýži a protidepresivní salát.
Poznámka k receptu na Čertovské závitky: Něco z archívu. Opět improvizace, co dům dal. Recept je z 24.3.2007. Protidepresivní salát: Ingredience: 1/4 celeru, 1 mrkev, "přiměřeně" křenu, 100 g tvrdého sýru, 3 stroužky česneku, 2 lžíce majolky, 2 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany, citrónová šťáva, špetka cukru, sůl. Postup: celer, mrkev, křen a sýr najemno nastrouháme a zakapneme citrónovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek, cukr, sůl, spojíme majolkou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Hojná konzumace ovoce a zeleniny je podpůrným léčebným faktorem při depresích. Např. pravidelná konzumace syrového celeru nebo celerové šťávy je nesmírně cenným lékem na nejrůznější nervové choroby, včetně depresí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čertovské závitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1 (Jan Slovák)
- Datum vložení: 09.08.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehenní řízky, debrecinky(nebo jiné tenké párky), vařené vajíčko, šunka, sýr uzená cihla, vajíčko, lžíce strouhanky, zelená petrželka, pepř, sůl, mexické (ďábelské nebo chilli) koření, žampióny, cibule, drcený kmín.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čertovské závitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čertovské závitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čertovské závitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|