|
Recept na Černý pivní chleba
Recept na Černý pivní chleba je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Černý pivní chleba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 120 g vody, lžičku sladěnky nebo sladovitu, 20 g droždí, 150 g hladké mouky Dále 40 g žita, 40 g pšenice, 100 g horké vody - zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na šrot, zalijeme horkou vodou a než omládek nakyne, necháme nabobtnat 170 ml (g) piva, 2 lžičky drceného kmínu nebo chlebového koření, 40 g sojových vloček, 20 g žitných otrub, 3 lžíce (40 g) lněného semínka, 2 lžíce (30 g) slunečnice, 2 lžičky soli, 100 g žitné chlebové mouky, 250 (až 270) g pšeničné chlebové mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černý pivní chleba
Recept na Černý pivní chleba: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme, pokud je třeba, opatrně podsypáváme zbytkem pšeničné chlebové mouky. Vytvarujeme kulatý nebo oválný bochník, oválíme ho v žitné mouce , na plechu s pečícím papírem nebo fólií libovolně svrchu nařízneme a necháme nakynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200-220°C/45-40 minut).
Poznámka k receptu na Černý pivní chleba: Snad nepřekvapí množství surovin, hlavně "zrní" ale ti, kdo někdy plánují vyzkoušet Vícezrnné dalamánky, FITchlebík nebo Černé rohlíky (kornspitze), všechny tyhle suroviny doma postupně využijí. Chlebík je první den měkounký a nadýchaný, druhý den také dobrý - jen s o hodně pevnější střídou.....Díky množství "zrní", semínek a vlákniny zasytí na delší dobu a na to, jak je strakatý na řez se můžete mrknout sami. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černý pivní chleba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 31.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 120 g vody, lžičku sladěnky nebo sladovitu, 20 g droždí, 150 g hladké mouky Dále 40 g žita, 40 g pšenice, 100 g horké vody - zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na šrot, zalijeme horkou vodou a než omládek nakyne, necháme nabobtnat 170 ml (g) piva, 2 lžičky drceného kmínu nebo chlebového koření, 40 g sojových vloček, 20 g žitných otrub, 3 lžíce (40 g) lněného semínka, 2 lžíce (30 g) slunečnice, 2 lžičky soli, 100 g žitné chlebové mouky, 250 (až 270) g pšeničné chlebové mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černý pivní chleba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černý pivní chleba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černý pivní chleba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|