Recept na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
Recept na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
• 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce drobenka: • 50g másla • 100g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
Recept na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou: Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít na plech (já jsem přidala asi 2-3 polévkové lžíce vody). Polovinu těsta si oddělíme a přidáme do něj karob (kakao). Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a drobenkou. Pečeme na 160°C 30 - 35 minut.
Poznámka k receptu na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou: Množství cukru si upravte podle zvoleného ovoce - kyselejší rybíz/ sladší jahody apod. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucie95
- Datum vložení: 30.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce drobenka: • 50g másla • 100g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
|
|