|
Recept na Celozrnné špaldové housky
Recept na Celozrnné špaldové housky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Celozrnné špaldové housky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml mléka 2 lžíce olivového oleje 300 g špaldové celozrnné hladké mouky 200 g hladké bílé pšeničné mouky 2 lžíce soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého droždí 1 lžíce loupané slunečnice 1 lžíce lněného semínka 1 lžíce sezamového semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnné špaldové housky
Recept na Celozrnné špaldové housky: Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka. Program těsto nebo jiný s cca 1h kynutí. Postup bez pekárny: zaděláme kvásek z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka. Necháme vzejít. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky (smíchaná špaldová a hladká), přidáme sůl a olej a semínka. Řádně prohněteme a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kousků, není třeba podsypávat, těsto se nelepí. Umotáme housky nebo rohlíky podle libosti, potřemě vejcem rozšlehaným s mlékem a téměř ihned pečeme. Nenecháváme dokynout, housky pak ztratí pletení. Pečeme na nejvyšší teplotu (já peču klidně i na 250°C) dokud nezezlátnou, přibližně 15 minut, podle trouby. Ihned sundáme z plechu na mřížku.
Poznámka k receptu na Celozrnné špaldové housky: Výborné houstičky.Krásně měkké a kypré i druhý den.Akorát jsem nemotala,ale použila jsem plastovou formičku na raženky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné špaldové housky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rullka
- Datum vložení: 03.08.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 300 ml mléka 2 lžíce olivového oleje 300 g špaldové celozrnné hladké mouky 200 g hladké bílé pšeničné mouky 2 lžíce soli 1 lžíce cukru 15 g čerstvého droždí 1 lžíce loupané slunečnice 1 lžíce lněného semínka 1 lžíce sezamového semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné špaldové housky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné špaldové housky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné špaldové housky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|