|
Recept na Celozrnné odpalované briošky
Recept na Celozrnné odpalované briošky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Celozrnné odpalované briošky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1/4 l vody, 80 g másla, špetka soli, 140 g celozrnné mouky (měla jsem špaldovou), 3 vejce. Náplň A: Niva, máslo, tavený sýr, koňak nebo hruškovice, vlašské ořechy, hrušky (v zimě třeba sušené pokrájené fíky nebo datle). Náplň B: žervé, máslo, křen nebo krenex, šunka, hroznové víno..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnné odpalované briošky
Recept na Celozrnné odpalované briošky: Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se dělá bělavý povlak. Necháme vychladnou. Šlehačem zašleháme postupně jedno vejce po druhém (další přidáme, až je to předchozí pořádně zapracované). Na tukem potřený nebo papírem na pečení vyložený plech tvoříme pomocí dvou lžiček malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 10 minut, troubu neotvíráme, aby pečivo nekleslo. Správně upečené nesmí být uvnitř mokré. Vlažné briošky rozkrojíme, necháme zcela vychladnout, naplníme a podáváme. Náplň A: Nastrouhanou nivu, tavený sýr a změklé máslo našleháme do pěny, zakápneme koňakem, přidáme posekané ořechy, kousky ovoce a promícháme. Naplníme do rozkrojených briošek a dozdobíme jádrem ořechu a kouskem ovoce. Náplň B: Žervé, máslo a strouhaný křen vyšleháme do pěny, naplníme do briošek, vložíme plátek šunky a kuličku vína.
Poznámka k receptu na Celozrnné odpalované briošky: Tentokrát jsem dělala jen náplň s hruškami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné odpalované briošky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 07.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 1/4 l vody, 80 g másla, špetka soli, 140 g celozrnné mouky (měla jsem špaldovou), 3 vejce. Náplň A: Niva, máslo, tavený sýr, koňak nebo hruškovice, vlašské ořechy, hrušky (v zimě třeba sušené pokrájené fíky nebo datle). Náplň B: žervé, máslo, křen nebo krenex, šunka, hroznové víno.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné odpalované briošky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné odpalované briošky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné odpalované briošky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|