|
Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těstoviny: 1 hrnek hladké mouky 00 extra 1 hrnek celozrnné pšeničné, hladce umleté 3 vejce 1/4 lžička soli Omáčka: 3/4 brokolice 100g gorgonzoly 2 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie (nebo parmezánu) 200ml vody 1 kelímek smetany na vaření 1 pokrájená cibule 2 stroužky česneku na plátky sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou: Těstoviny: Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Omáčka: Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.
Poznámka k receptu na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou: Všimla jsem si, že minimálně jeden recept na celozrnné těstoviny už tady je. Proto to berte spíše jako recept na omáčku. Co se těstovin týče, tak tento poměr surovin se mi osvědčil - dobře chutnají a dobře se pracuje s těstem. Nebylo vůbec potřeba přidávat do těsta vodu, jak se mnohdy doporučuje. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/08/domaci-c...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 08.10.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Těstoviny: 1 hrnek hladké mouky 00 extra 1 hrnek celozrnné pšeničné, hladce umleté 3 vejce 1/4 lžička soli Omáčka: 3/4 brokolice 100g gorgonzoly 2 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie (nebo parmezánu) 200ml vody 1 kelímek smetany na vaření 1 pokrájená cibule 2 stroužky česneku na plátky sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|