RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou, recepty Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou, Celozrnné, fettuccine, brokolicovo-gorgonzolovou, omáčkou


Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těstoviny: 1 hrnek hladké mouky 00 extra 1 hrnek celozrnné pšeničné, hladce umleté 3 vejce 1/4 lžička soli Omáčka: 3/4 brokolice 100g gorgonzoly 2 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie (nebo parmezánu) 200ml vody 1 kelímek smetany na vaření 1 pokrájená cibule 2 stroužky česneku na plátky sůl, pepř.

Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Recept na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou:
Těstoviny: Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Omáčka: Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.

Poznámka k receptu na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou:
Všimla jsem si, že minimálně jeden recept na celozrnné těstoviny už tady je. Proto to berte spíše jako recept na omáčku. Co se těstovin týče, tak tento poměr surovin se mi osvědčil - dobře chutnají a dobře se pracuje s těstem. Nebylo vůbec potřeba přidávat do těsta vodu, jak se mnohdy doporučuje. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/08/domaci-c...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 08.10.2014
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Těstoviny: 1 hrnek hladké mouky 00 extra 1 hrnek celozrnné pšeničné, hladce umleté 3 vejce 1/4 lžička soli Omáčka: 3/4 brokolice 100g gorgonzoly 2 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie (nebo parmezánu) 200ml vody 1 kelímek smetany na vaření 1 pokrájená cibule 2 stroužky česneku na plátky sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist