|
Recept na Celozrnné bagely
Recept na Celozrnné bagely je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Celozrnné bagely budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 hrnky celozrnné mouky 1 hrnek hladké mouky 1 a 1/3 hrnku teplé vody 1/2 balíčku kvasnic nebo 1/2 balíčku sušeného droždí 2 lžíce cukru 1 lžíci soli 1 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrnné bagely
Recept na Celozrnné bagely: Smícháme si mouky, ve směsi si uděláme důlek, do kterého dáme kvasnice, přilijeme trochu teplé vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Poté promícháme s moukami, přidáme zbytek vody a vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Z těsta si tvoříme válečky, které spojujeme konci k sobě tak, aby nám uvnitř vzniklo "oko". V hrnci si přivedeme vodu k varu a postupně do ní vkládáme bagely, které vaříme minutu z každé strany. Bagely poté z vody vytáhneme, dáme na pečicí papír a potíráme vajíčkem smíchaným s lžící soli a lžící vody. V závěru ještě můžeme posypat semínky, mákem či čímkoliv jiným. Pečeme na 200°C asi 30-35 minut, raději v průběhu pečení bagely kontrolujte.
Poznámka k receptu na Celozrnné bagely: Bagely můžete vyzkoušet ve sladké verzi (např. s marmeládou, Nutellou,...) nebo ve slané (např. s pomazánkou, šunkou, máslem...).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné bagely, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kriss
- Datum vložení: 30.07.2013
- Počet porcí: 10-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 3 hrnky celozrnné mouky 1 hrnek hladké mouky 1 a 1/3 hrnku teplé vody 1/2 balíčku kvasnic nebo 1/2 balíčku sušeného droždí 2 lžíce cukru 1 lžíci soli 1 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné bagely,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné bagely - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné bagely
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|