Recept na Celozrné pečivo II
Recept na Celozrné pečivo II je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Celozrné pečivo II budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
280 ml mléka 2 žloutky 80 ml oleje nebo 80 g rozpuštěného másla 500 g pšeničné mouky celozrné 30 g čerstvého droždí 1 - 2 lžičky cukru 1 - 1,5 lžičky soli 1 tableta nešumivého celaskonu - ve lžičce vody rozpuštěný (není nutný).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celozrné pečivo II
Recept na Celozrné pečivo II: Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno. Zapneme program Těsto. Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět. Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.
Poznámka k receptu na Celozrné pečivo II: Celaskon u celozrného těsta zlepšuje jeho kynutí. Mléko se může nahradit vodou. Já jsem pekla z poloviční dávky. Zdroj - Stručná celozrná BIO kuchařka. Upraveno pro slané pečivo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrné pečivo II, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 11.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 280 ml mléka 2 žloutky 80 ml oleje nebo 80 g rozpuštěného másla 500 g pšeničné mouky celozrné 30 g čerstvého droždí 1 - 2 lžičky cukru 1 - 1,5 lžičky soli 1 tableta nešumivého celaskonu - ve lžičce vody rozpuštěný (není nutný)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrné pečivo ii,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrné pečivo II - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrné pečivo II
|
|