|
Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cejni brambory sádlo máslo sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem. Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme. Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra. Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme. Na brambory dáme zbytek másla a sádla. Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí. Pečeme asi 40 minut.
Poznámka k receptu na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven: Obměny – nemusí být cejni, může se použít kapr či jiný druh ryby. Ryby můžeme potřít česnekem nebo opaprikovat či použít oblíbené koření. Někdo suroviny v hrnci zaleje rozpušteným sádlem, máslem a olejem v třetinovém poměru. Přesné množství surovin v receptu neuvádím, dával jsem vše od oka, podle chuti a toho, co bylo po ruce. Zdroj – recept mám od rybářů, kteří nás s manželkou učili chytat. Recept byl i v sešitech edice Levné recepty. Na setkání Grilování a Barbecue v Moravském Berouně –http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... – předváděl Brutzel Švejk mimo jiné i vaření v Dutch-oven. Tolik mě to zaujalo, že jsem Dutch-oven koupil a začal vaření v něm zkoušet. Tento litinový hrnec byl oblíben mezi americkými osadníky pro své universální použití. Dá se v něm vařit, péci, smažit, dusit.....Více informací o dutch-oven najdete třeba zde - http://www.bezvabasta.cz/?p=1698
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
- Datum vložení: 14.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: cejni brambory sádlo máslo sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cejni s brambory zapečení v dutch-oven,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|