|
Recept na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem
Recept na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 středně velké červené řepy 2 lžíce jablečného octa lžíce krupicového cukru lžíce olivového oleje extra virgine 200 g sýra Jadel lžíce kaparů lžička nakládaného zeleného nebo červeného pepře sezamová semínka a lístky bazalky na ozdobu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem
Recept na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem: Řepu očistíme, vložíme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Ocet, cukr, olej a trochu soli prošleháme. Plátky řepy dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou. Odložíme na 30 minut do chladna. Jadel si překrájíme na kousky velikosti sousta a přemístíme na plech, vystlaný papírem na pečení. Dáme do trouby pod gril na cca 5 minut. Pak necháme zcela vychladnout. Na talíře naskládáme plátky řepy, přelijeme marinádou, posypeme sezamem, přidáme sýr, kapary, pepř a dozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme ještě pro efekt i chuť pokapat balzamikovým krémem ( já měla rosso ) Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.
Poznámka k receptu na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem: Zdroj: Rytmus života Nejchutnější recepty. Upraveno. Ještě něco: aby jste, pokud si toto někdo uděláte, nedopadli jako já, vemte si při loupání a krájení řepy rukavice. No néé palčáky!! Takové ty chirurgické, jednorázové ( říkáme jim "ajdy" :-)) Já teď vypadám jak Nero :-(
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 08.03.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 2 středně velké červené řepy 2 lžíce jablečného octa lžíce krupicového cukru lžíce olivového oleje extra virgine 200 g sýra Jadel lžíce kaparů lžička nakládaného zeleného nebo červeného pepře sezamová semínka a lístky bazalky na ozdobu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|