RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Carbonara

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Carbonara, recepty Carbonara, Carbonara


Recept na Carbonara

Recept na Carbonara je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Carbonara budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
100g panchetty nebo jiné sušené slaniny 50g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr) 50g parmazánu 2 velká vejce 4 lžíce smetany ke šlehání 360g špaget 2 stroužky česneku, oloupané 50g másla sůl a mletý pepř.

Carbonara
Zvětšit obrázek

Recept na Carbonara

Recept na Carbonara:
1. Do velkého hrnce si dejte vařit vodu na těstoviny. Slaninu nakrájejte na nudličky, sýry nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce se smetanou, osolte a opepřete. 2. Vsypte do vařící vody lžíci soli a jakmile se voda začne znovu vařit, vložte do ní špagety. Povařte je podle návodu na obalu nebo podle vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente). 3. Česnek trochu zmáčkněte plochou stranou nože, aby se uvolnily silice. Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte ve velké pánvi máslo a vsypte do něj kostičky slaniny i stroužky česneku. Na středním ohni je míchejte zhruba 5 minut, až je slanina zlatá a křupavá. Česnek pro tuto chvíli svoji roli splnil, tak ho vylovte a vyhoďte. 4. Pod pánví udržujte velmi mírný plamen. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, pomocí kleští nebo dírkované naběračky je vyjměte z hrnce a přihoďte do pánve. Vůbec nevadí, že na nich bude nějaká voda, přispívá k jemnosti omáčky. 5. K vejcím v misce zašlehejte většinu sýra. Pánev s těstovinami odstavte a přilijte k nim vajíčka se sýrem. Kleštěmi nebo dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejlíp obalily vaječnou směsí, ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet. Přidejte pár lžic horké vody z těstovin, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábně vlahá, nikoli vodnatá. Je-li třeba, dosolte. 6. Pomocí dlouhé vidličky každému namotejte na talíř porci těstovin, posypte zbytkem nastrouhaného sýra a opepřete. Dobrou chuť :)

Poznámka k receptu na Carbonara:
Obtížnost: velmi snadné :) Pokud si chcete opravdu pochutnat, použijte výše zmíněné druhy sýra. Rady typu: "Pokud nemáte parmazán, použijte eidam." opravdu nefungují :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Carbonara, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: luciesladkova
  • Datum vložení: 08.11.2014
  • Počet porcí: cca 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 100g panchetty nebo jiné sušené slaniny 50g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr) 50g parmazánu 2 velká vejce 4 lžíce smetany ke šlehání 360g špaget 2 stroužky česneku, oloupané 50g másla sůl a mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na carbonara, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Carbonara - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Carbonara

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist