|
Recept na „Candle sauce”
Recept na „Candle sauce” je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě „Candle sauce” budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého hovězího masa 1 cibule 2 mrkve 1 petržel 1/2 menšího celeru 1l vývaru 3 bobkové listy 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření 150g bílého jogurtu 1/2 citrónu 2-4 lžíce hrašky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Candle sauce”
Recept na „Candle sauce”: Hovězí maso si osolíme, opepříme a uděláme z něj mini karbanátky, které na pánvi zprudka zatáhneme po obou stranách. Přendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě při 200°C cca 10-15min. Zatímco se maso peče, tak si na výpeku necháme zesklovatět cibuli. Přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu. Restujeme a mícháme, dokud nezačne zlátnout. Poté zalijeme nejlépe horkým vývarem, přidáme koření a pod pokličkou dusíme 10min, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Vyndáme koření, odstavíme z plotny a omáčku propasírujeme (nebo rozmixujeme). Vrátíme na plotnu, opatrně vmícháme jogurt, dle chuti zakápneme citrónovou šťávou, případně osladíme cukrem. Osolíme, opepříme. Hustotu omáčky mám pokaždé jinou dle velikosti zeleniny, takže dle potřeby zahustíme hraškou a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na „Candle sauce”: http://www.facebook.com/MishkaDiary Jak už jsem zmínila v dopoledním receptu na blogu, k českým omáčkám neodmyslitelně patří knedlík. No a když už mám ten knedlík, tak by se hodil recept i na nějakou tu omáčku. Dnešního názvu se nelekejte. Jelikož klasická svíčková má vymezené hranice, proč se tak nazývá, já jsem pro svou upravenou verzi tohoto pokrmu použila název z pořadu Peklo na talíři, kde pan Vaněk ukazuje, jak my Češi překládáme svá jídla do angličtiny :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Candle sauce”, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 05.08.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500g mletého hovězího masa 1 cibule 2 mrkve 1 petržel 1/2 menšího celeru 1l vývaru 3 bobkové listy 10 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření 150g bílého jogurtu 1/2 citrónu 2-4 lžíce hrašky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „candle sauce”,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Candle sauce” - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Candle sauce”
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|