|
Recept na Candát s okurkovou omáčkou
Recept na Candát s okurkovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Candát s okurkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g candáta sůl mletý pepř citronová šťáva rostlinný olej hladká mouka mléko zeleninový vývar 2 - 3 sterilované okurky nové koření bobkový list petrželová nať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Candát s okurkovou omáčkou
Recept na Candát s okurkovou omáčkou: Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala. Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.
Poznámka k receptu na Candát s okurkovou omáčkou: S candátem a jeho koupí jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem jej našel na netu, bohužel až v Praze. Jsem z JM, naštěstí majitel byl ochotný mi při cestě za rodinou na Valašsko ryby co jsem si vybral hodit až před dům. Pokud jste z Prahy, zkuste tedy agseafood.cz, pokud z Moravy, nevěšte hlavu a cinkněte panu Čápovi, třeba bude mít taky cestu! Jinak filety z candáta (dovoz Rusko) prodávají za cca 270 Kč/kg což je asi dobrá cena. Ještě snad lepší a dokonce levnější jsou filety z Okouna australského - barramundi. Zdraví Radim M.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Candát s okurkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Desnika
- Datum vložení: 28.08.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 600 g candáta sůl mletý pepř citronová šťáva rostlinný olej hladká mouka mléko zeleninový vývar 2 - 3 sterilované okurky nové koření bobkový list petrželová nať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na candát s okurkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Candát s okurkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Candát s okurkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|