|
Recept na Candát na smetaně a červeném víně
Recept na Candát na smetaně a červeném víně je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Candát na smetaně a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g candáta, 60 g másla, 1 cibule, 1 dl červeného vína, 2 dl smetany, tymián , sůl, citronová šťáva, pórek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Candát na smetaně a červeném víně
Recept na Candát na smetaně a červeném víně: Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, opepříme, osolíme, a pokapeme trochou citronové šťávy. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Mírně osmahneme. Do tohoto základu vložíme candáta, podlijeme vínem, přelijeme smetanou, posypeme špetkou tymiánu a pečeme v troubě. Podáváme s opečeným bramborem.
Poznámka k receptu na Candát na smetaně a červeném víně: Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let. Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa. http://cs.wikipedia.org/wiki/Cand%C3%A1t_obecn%C3%...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Candát na smetaně a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 28.04.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800 g candáta, 60 g másla, 1 cibule, 1 dl červeného vína, 2 dl smetany, tymián , sůl, citronová šťáva, pórek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na candát na smetaně a červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Candát na smetaně a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Candát na smetaně a červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|