RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Candát na smetaně a červeném víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Candát na smetaně a červeném víně, recepty Candát na smetaně a červeném víně, Candát, na, smetaně, červeném, víně


Recept na Candát na smetaně a červeném víně

Recept na Candát na smetaně a červeném víně je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Candát na smetaně a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g candáta, 60 g másla, 1 cibule, 1 dl červeného vína, 2 dl smetany, tymián , sůl, citronová šťáva, pórek.

Candát na smetaně a červeném víně
Zvětšit obrázek

Recept na Candát na smetaně a červeném víně

Recept na Candát na smetaně a červeném víně:
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, opepříme, osolíme, a pokapeme trochou citronové šťávy. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Mírně osmahneme. Do tohoto základu vložíme candáta, podlijeme vínem, přelijeme smetanou, posypeme špetkou tymiánu a pečeme v troubě. Podáváme s opečeným bramborem.

Poznámka k receptu na Candát na smetaně a červeném víně:
Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let. Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa. http://cs.wikipedia.org/wiki/Cand%C3%A1t_obecn%C3%...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Candát na smetaně a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 28.04.2014
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 800 g candáta, 60 g másla, 1 cibule, 1 dl červeného vína, 2 dl smetany, tymián , sůl, citronová šťáva, pórek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na candát na smetaně a červeném víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Candát na smetaně a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Candát na smetaně a červeném víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist