|
Recept na Čalamáda z václavek
Recept na Čalamáda z václavek je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Čalamáda z václavek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Půl hlávky zelí, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 salátová okurka, 2 větší cibule, 3 čili papričky, nebo feferonky, asi půl kg uvařených václavek. Nálev: 1/4l ocet, 3 a půl dcl voda, 12 a půl lžičky cukru, 1/2lžíce soli..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čalamáda z václavek
Recept na Čalamáda z václavek: Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou. Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut. Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut.
Poznámka k receptu na Čalamáda z václavek: Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čalamáda z václavek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 07.12.2009
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Půl hlávky zelí, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 salátová okurka, 2 větší cibule, 3 čili papričky, nebo feferonky, asi půl kg uvařených václavek. Nálev: 1/4l ocet, 3 a půl dcl voda, 12 a půl lžičky cukru, 1/2lžíce soli.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čalamáda z václavek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čalamáda z václavek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čalamáda z václavek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|