Recept na Cajunská špinavá rýže
Recept na Cajunská špinavá rýže je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Cajunská špinavá rýže budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g bravčové mäso mleté 250 g kuracia pečeň 300 ml vývar kurací 1 nasekaná cibuľa 2 cibuľka jarná 2 - strúčiky cesnak 2 zeler stonkový 2 lyzice cerstva petržlenová vňať 1 paprika zelená 1 lyzice olej rastlinný 1 lyzica maslo korenie čierne mleté čerstvé soľ Tabasco omáčka 1 hrncek uvarena ryža.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cajunská špinavá rýže
Recept na Cajunská špinavá rýže: 1-Na panvicu dame rozohriat olej zmiesany s maslom a dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu, stonkovy celer a zelenu papriku, priblizne 5 minut ( premiesame). 2-Pridame cesnak a mlete bravcove maso a miesame a prazime dalsich cca 5 minut.Oprazime zo vsetkych stran aby sa bravcove "odelilo". 3-Kuracie pecienky odblanime a nakrajame na male kusky dakde ich aj pomelu. Pridame a oprazime 2-3 minuty pokial nezmenia farbu nakoniec ochutime sol, korenie a Tabasco podla chuti. 4-Tradicny klasicky recept v tomto kroku chce pridat zaprazku ako sa klasicky robilo vo vacsine starych receptov , my sme pridali len kuraci vyvar a zakryte dusili cca 25 minut. Odokryjeme sem tam premiesame a dusime dalsich 10 minut. 5-Pridame petrzlenovu vnat a a jarnu cibulku na drobno nakrajanu a uvarenu ryzu a poriadne premiesame. 6-V klasickom recepte sa cast takto upravenej ryze odoberie a pouzije ako plnka do kurcata pridaju sa do vnutra este 2 bobkove listy a kurca sa posoli a pokoreni a natrie maslom a da sa piect to rury. A takto pripravena ryza sa vlozi na poslednych 15-20 minut do rury a kurca sa prelozi a dopecie na vrchu ryze.
Poznámka k receptu na Cajunská špinavá rýže: Kazda krajina ma svoje recepty aj ked pre bezneho turistu su vacsinou skryte dakde vo vedlajsich ulickach pre domacich. Tak isto aj Amerika specialne jej juzna cast ma bohatsvo starych receptov ktore su ako cela Amerika ako koktail narodnosti.Tak aj tento recept ktory zacal ako Francuzky a s pomocou cernoskych otrokov z Afriky a miestnych Indianov a Spanielov sa stal klasickym Cajun receptom z Louisiany "dirty rice". Takze aj v USA je vela starych vybornych receptov nie len hamburgery...Tento recept je prebrany z Americkej kucharky " Cajun the authentic taste of Louisiana cooking " od Ruby ie Bois.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cajunská špinavá rýže, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 12.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 250 g bravčové mäso mleté 250 g kuracia pečeň 300 ml vývar kurací 1 nasekaná cibuľa 2 cibuľka jarná 2 - strúčiky cesnak 2 zeler stonkový 2 lyzice cerstva petržlenová vňať 1 paprika zelená 1 lyzice olej rastlinný 1 lyzica maslo korenie čierne mleté čerstvé soľ Tabasco omáčka 1 hrncek uvarena ryža
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cajunská špinavá rýže,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cajunská špinavá rýže - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cajunská špinavá rýže
|
|