|
Recept na Bystřické fašaňkové koblihy
Recept na Bystřické fašaňkové koblihy je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
K přípravě Bystřické fašaňkové koblihy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 100 g krupicového cukru 100 g změklého másla 250 ml mléka 42 g droždí 4 žloutky sůl, panák Rumu, olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bystřické fašaňkové koblihy
Recept na Bystřické fašaňkové koblihy: Do osolené mouky udělám důlek, vsypu lžičku cukru z celkového množství, rozdrobím droždí a zaleju vlažným mlékem. Žloutky ušlehám se zbytkem cukru a změklým máslem a panákem Rumu a po vykynutí kvásku vleju do mísy ke kvásku a mouce. Vypracuju vláčné těsto a odložím na teplé místo kynout. Po vykynutí a vyklopení na desku se silikonovou podložkou lehce propracuju a rozdělím na stejnoměrné kousky. Nechám chvilku odpočinout a mezi prsty tvořím bochánky s důlkem uprostřed. Ty potom v rozpáleném oleji smažím dozlazova. Smažím nejprve stranou s důlkem dolů!!
Poznámka k receptu na Bystřické fašaňkové koblihy: Při zdobení se fantazii meze nekladou, stačí pocukrovat nebo důlek naplnit našlehaným sladkým bílkovým sněhem, tvarohovou pěnou, marmeládou, povidly ... co chuťe ráčí :)) Recept jsem v týdnu dostala od paní Libušky, která nám v práci uklízí a občas nám nějakou tu dobrotu přinese ochutnat a protože byly jak pápěří vyzkoušela jsem a s jejím svolením posílám dál. V její rodině se dědí už od praprababičky. Receptů na koblihy je tady spousta, ale žádné v tomto poměru a složení surovin. Poctivě jsem hledala! :))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bystřické fašaňkové koblihy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 16.04.2012
- Počet porcí: cca 48 kousků (podle velikosti)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
- Suroviny: 500 g hladké mouky 100 g krupicového cukru 100 g změklého másla 250 ml mléka 42 g droždí 4 žloutky sůl, panák Rumu, olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bystřické fašaňkové koblihy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bystřické fašaňkové koblihy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bystřické fašaňkové koblihy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|