|
Recept na Bylinkové rizoto
Recept na Bylinkové rizoto je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Bylinkové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g přírodní rýže, 1l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 1 pórek, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 1/2 citrónu, 1 lžíce olivového oleje, malý rajčatový protlak, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce majoránky, 1 svazeček petrželky, 1 lžíce másla, sůl a pepř, parmezán na posypání (60g).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bylinkové rizoto
Recept na Bylinkové rizoto: Pórek nakrájíme na nudličky, cibuli a česněk nakrájíme na drobno. z citrónu si vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Na oleji orestujeme pórek, cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce opečeme. Přilijeme přibližně 1/3 vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme tymiánem, majoránkou a rajčatovým protlakem. Přikryjeme pokličkou a zvolna asi 25 minut dusíme. K rýži přimícháme nakrájenou petrželku, přilijeme zbytek vývaru, osolíme a dochutíme pepřem. Nepřikryté ještě asi 25 minut za občasného míchání zahříváme, dokud není rýže měkká. Nakonec necháme v hotovém rizotu rozpustit máslo. Podáváme sypané parmezánem.
Poznámka k receptu na Bylinkové rizoto: Kordy, tak jsem rizoto vyzkoušela, ještě nikdy jsem ho s rajč,protlakem a tolika bylinkama nedělala a tak jsem měla trochu strach, bude-li nám chutnat, udělala jsem ho málo a ejhle, ono bylo tak dobrý ale bohužel na přidání nezbylo, tak ho budu brzy opakovat Přírodní rýži nemusíme, tak jsem dala Noe a parmezán nekupuji, byl tedy ementál. Dávám ti 3.bod a fotky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bylinkové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kordy
- Datum vložení: 29.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 300g přírodní rýže, 1l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 1 pórek, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 1/2 citrónu, 1 lžíce olivového oleje, malý rajčatový protlak, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce majoránky, 1 svazeček petrželky, 1 lžíce másla, sůl a pepř, parmezán na posypání (60g)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bylinkové rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bylinkové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bylinkové rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|