|
Recept na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech
Recept na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto : 400 g polohrubé mouky, 3 čerstvá vejce, 1/4 l.mléka, 100g Hery, 90g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Kousek Hery na vymazání plechu + trochu hrubé mouky na posyp plechu. Ovoce : Borůvky - raději více / lze i jiné / Žmolenka - Drobenka : Máslo, cukr, HR mouka. Na dokončení : Cukr dle kyselosti ovoce, / lepší vanilkový cukr/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech
Recept na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech: Oddělené 3 žloutky a Heru spolu s cukrem utřeme do pěny a přidáme mouku s práškem do pečiva + vanilkový cukr a zamícháme spolu s odraženým mlékem. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a hmotu - těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Borůvky také rovnoměrně rozprostřeme na celý plech a podle kyselosti ovoce ještě přisladíme. Chuť zlepší zase i vanikový cukr. Pečlivě posypeme žmolenkou. Počítáme, že čím je ovoce vlhčí/vodnaté/ tím je nutné více žmolenky/např. - borůvky, rybíz apod/. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C . Doba dle trouby se pohybuje mezi 40 - 50 minutami. Těsto na kraji růžové a případně zkusíme špejlí lepivost.
Poznámka k receptu na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech: Stejné těsto používáme i na meruňky, hustě pokládané vypeckované višně, i švestky, angrešt, rebarboru a dle vaší fantazie. Třeme čočkovitým nástavcem Heru,cukr ,žloutky Dále už jen vše metlami ručního mixeru. - Úžasně rychlé a sndné. Pouze sníh vmíchat ručně + rozprostření na plech.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: PLECH DO TROUBY
- Datum vložení: 16.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto : 400 g polohrubé mouky, 3 čerstvá vejce, 1/4 l.mléka, 100g Hery, 90g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Kousek Hery na vymazání plechu + trochu hrubé mouky na posyp plechu. Ovoce : Borůvky - raději více / lze i jiné / Žmolenka - Drobenka : Máslo, cukr, HR mouka. Na dokončení : Cukr dle kyselosti ovoce, / lepší vanilkový cukr/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buŠi borŮvkovÝ kolÁČ na plech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď BUŠI BORŮVKOVÝ KOLÁČ na plech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|