|
Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,25 g hovězí kýty 25 g uzeného vepřového bůčku 20 malých cibulek (ideálně šalotky) bouquet garni lžíce sádla láhev dobrého červeného vína, ideálně z oblasti Burgundska 2 lžíce polohrubé mouky sůl, pepř, muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon: V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené na velké kostky. Opékáme na nepříliš prudkém ohni (sádlo se nesmí přepalovat), maso opečeme dozlatova. Pak zasypeme moukou, kterou necháme zasmahnout, zalijeme červeným vínem a podle potřeby dolijeme vodou, aby maso bylo právě potopeno. Posolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, bouquet garni a přivedeme k varu. Pak okamžitě snížíme teplotu, vhodíme kostičky bůčku a necháme bublat 1 a půl až 2 hodiny. Před ukončením, tj. asi 20 minut, dáme zpět k masu cibulky. Podáváme s vařenými brambory, případně hranolky.
Poznámka k receptu na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon: Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-) Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso. Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 09.07.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,25 g hovězí kýty 25 g uzeného vepřového bůčku 20 malých cibulek (ideálně šalotky) bouquet garni lžíce sádla láhev dobrého červeného vína, ideálně z oblasti Burgundska 2 lžíce polohrubé mouky sůl, pepř, muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - boeuf bourguignon,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|