RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon, recepty Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon, Burgundské, hovězí, podle, francouz


Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,25 g hovězí kýty 25 g uzeného vepřového bůčku 20 malých cibulek (ideálně šalotky) bouquet garni lžíce sádla láhev dobrého červeného vína, ideálně z oblasti Burgundska 2 lžíce polohrubé mouky sůl, pepř, muškátový oříšek.

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky -  Boeuf bourguignon
Zvětšit obrázek

Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Recept na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon:
V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené na velké kostky. Opékáme na nepříliš prudkém ohni (sádlo se nesmí přepalovat), maso opečeme dozlatova. Pak zasypeme moukou, kterou necháme zasmahnout, zalijeme červeným vínem a podle potřeby dolijeme vodou, aby maso bylo právě potopeno. Posolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, bouquet garni a přivedeme k varu. Pak okamžitě snížíme teplotu, vhodíme kostičky bůčku a necháme bublat 1 a půl až 2 hodiny. Před ukončením, tj. asi 20 minut, dáme zpět k masu cibulky. Podáváme s vařenými brambory, případně hranolky.

Poznámka k receptu na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon:
Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-) Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso. Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 09.07.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1,25 g hovězí kýty 25 g uzeného vepřového bůčku 20 malých cibulek (ideálně šalotky) bouquet garni lžíce sádla láhev dobrého červeného vína, ideálně z oblasti Burgundska 2 lžíce polohrubé mouky sůl, pepř, muškátový oříšek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - boeuf bourguignon, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist