|
Recept na BUREK balkansky
Recept na BUREK balkansky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě BUREK balkansky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie.. PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na BUREK balkansky
Recept na BUREK balkansky: Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame skoro do priesvitna,potom ho hrbtom ruky natahuje,až kym nepukne. Naolejujeme každy vytiahnuty list cesta. Navrstvime plnku a pomocou obrusa stočime ako štrudel. Dame do okruhleho naolejovaneho pekača.Bud vytvorime taky burek,že každy 'štrudel' dame naokolo začneme zvonka skončime z vnutra,alebo si urobime z každeho po 1 burek a to tak,že urobime slimaky. Dame na plech naolejujeme a pečieme v dobre vyhriatej rure na max asi 25min.Po upečei ho trošku zalejeme vodou zmiešanou s olejom,ale len tak akurat aby zmeklo zvrhu cesto,ktore sa osuši pri pečeni a dame ešte na max5min spat do rury.. My ho po upečeni natrieme kyslou smotanou a zakryjeme pekač alobalom, tak sa zapari pod tym a zmakkne.PLNKA MASOVA: maso, nakrajanu cibulu,veget a poper zmiešame a SUROVU davame na cesto pri pečeni sa uvari,upečie....PLNKA SYROVA:všetky suroiny zmiešat a ochutnat,aby to bolo slane a navrstvimena list cestaPLNKA JABLKOVA:nastruhame jabka,pocukrime, škoricu pridame a vytisneme štavu a dame na list cesta rolujeme. domaci burek volaju aj pita, lebo, že vraj original je len masovy burek, ostatne bureky su pity:)
Poznámka k receptu na BUREK balkansky: skuste
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu BUREK balkansky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marjanna (Marianna)
- Datum vložení: 13.05.2009
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie.. PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burek balkansky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na BUREK balkansky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď BUREK balkansky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|