|
Recept na Bulky tety Julky
Recept na Bulky tety Julky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bulky tety Julky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 700 g hladké mouky světlé, 300 g mouky žitné, 1 ks čerstvého droždí, lžička cukru, 1 polévková lžíce podravky, 6 dkg rozpuštěného sádla, 6 dkg stolního oleje, mléko dle potřeby, 1 vajíčko na potření, Nádivka: 20 dkg strouhaného sýru, 1 ks taveného sýru – např. smetanito, 10 dkg nivy nebo hermelínu, 8 dkg másla, trošku pepře, 5 stroužků česneku, zelená petrželka nebo oblíbené bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bulky tety Julky
Recept na Bulky tety Julky: Do mísy si prosejeme obě mouky, dáme malou lžičku soli, podravku a promícháme. Pak do této sypké směsi uděláme důlek, vlijeme zkynuté droždí, poprášíme moukou a necháme chvíli stát. Mezitím si rozpustíme sádlo, vlijeme do něj olej a vlažné mléko, promícháme budeme přilévat do mouky. Nikdy nelijeme tuk na droždí, ale až ho vmícháme do mouky, protože by pak špatně kynulo. Těsto vypracováváme s malými přestávkami tak dlouho, až se přestane lepit na vařečku a na mísu. Během kynutí ho ještě nejméně 3x propracujeme a necháme dostatečně vykynout. Pak si ho dáme na podložku, odkrajujeme stejnoměrné kousky, vytvarujeme je do tvaru bulky a dáme na plech vymazaný sádlem. Necháme opět nakynout. Až se tak stane, tak do nich nůžkami střihneme, aby se nám v nich utvořil zářez. Do něj pak dáme sýrovou náplň, potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně posolíme, posypeme seznamem, drceným kmínem a slunečnicovými semínky a ve vyhřáté troubě upečeme. Náplň: utřeme máslo s taveným sýrem, přidáme do toho utřený česnek, nastrouhanou nivu s tvrdým sýrem, osolíme podle potřeby přisolíme a nakonec vmícháme pokrájenou petrželku nebo bylinky. Tvrdý sýr je třeba nastrouhat jemně, niva může být na hrubším struhadle, vše se pak promíchá metlami do konzistence pomazánky
Poznámka k receptu na Bulky tety Julky: Já jsem v této pomazánce měla nivu, s hermelínem je světlejší, dobrý je uzený sýr a kdo chce, může si tam přidat i na nudličky nakrájenou šunku. Když si dáte práci s vypracováním těsta, bulky jsou jako dech, pěkné vláčné a s touto náplní velmi jedlé. Nechte se inspirovat, nebudete litovat. -)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bulky tety Julky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 29.03.2010
- Počet porcí: cca 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 700 g hladké mouky světlé, 300 g mouky žitné, 1 ks čerstvého droždí, lžička cukru, 1 polévková lžíce podravky, 6 dkg rozpuštěného sádla, 6 dkg stolního oleje, mléko dle potřeby, 1 vajíčko na potření, Nádivka: 20 dkg strouhaného sýru, 1 ks taveného sýru – např. smetanito, 10 dkg nivy nebo hermelínu, 8 dkg másla, trošku pepře, 5 stroužků česneku, zelená petrželka nebo oblíbené bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bulky tety julky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bulky tety Julky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bulky tety Julky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|