|
Recept na Bulgur i jako příloha
Recept na Bulgur i jako příloha je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Bulgur i jako příloha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bulgur pšeničný 2 - 3 hrsti (záleží jak máte velkou ručku), olej, kurkuma nebo kari 1 lžička, horký vývar nebo z kostky, cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, žampiony 2 ks, paprika zeleninová kousek, cherry rajčata 3 ks, pórek 5 cm, zelená cibulka, mrkev 1 malá, sůl. Poměr bulguru k tekutinám je 1:2. A dle potřeby ještě v průběhu vaření přidáme..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bulgur i jako příloha
Recept na Bulgur i jako příloha: Na pánvi si ohřejeme lžíci oleje ,přidáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme dělat do sklovata, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přisypeme žampiony na kostičky, orestujeme a vsypeme bulgur. Promícháme, posypeme kurkumou, zamícháme a zalejeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme na malém ohni dusit. Občas zkontrolujeme stav tekutiny - bulgur nesmí být suchý a přichytávat se - a dle potřeby trošku podlijeme. Po 10 min.přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, dle chuti dosolíme, zamíchám, znovu přiklopím a nechám ještě asi 10 min. dusit. Pak přimícháme na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené rajčata a na drobno pokrájený pórek a zelenou cibulku. Dle potřeby ještě zakápneme vývarem, zamícháme, vypneme sporák, přiklopíme a necháme zeleninu v horkém bulguru prohřát. Mezitím si můžeme nadat na talíře maso (plátek, směs,něco se šťávou...), přidáme bulgur a je hotovo. Bulgur nemá být rozvařený, ale sypký, vlhký a na skusu křupavý - ne však tvrdý.
Poznámka k receptu na Bulgur i jako příloha: Před chvilkou jsme ho dojedli k obědu, k tomu vepř.plátek s paprikou a sýrem, obloženo cherry rajčaty :-q. Příprava bulguru mi trvala se vším všudy 25 min. a mezi tím jsem si udělala maso; takže docela rychlovka a je to dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bulgur i jako příloha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 11.07.2009
- Počet porcí: 2 - 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Bulgur pšeničný 2 - 3 hrsti (záleží jak máte velkou ručku), olej, kurkuma nebo kari 1 lžička, horký vývar nebo z kostky, cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, žampiony 2 ks, paprika zeleninová kousek, cherry rajčata 3 ks, pórek 5 cm, zelená cibulka, mrkev 1 malá, sůl. Poměr bulguru k tekutinám je 1:2. A dle potřeby ještě v průběhu vaření přidáme.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bulgur i jako příloha,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bulgur i jako příloha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bulgur i jako příloha
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|