|
Recept na Bujurdi
Recept na Bujurdi je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Bujurdi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 lžičky nejlépe olivového oleje balkánský sýr rajče paprika česnek pepř alobal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bujurdi
Recept na Bujurdi: Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení ( na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje,položíme na dno potřené olejem balkánský sýr ( zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný ), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku ( můžeme i více barev ), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky ( to znamená , že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára ), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut ( mělo by to být cítit trošičku jako spálené ) a je to hotové. Opatrně rozbalíme - pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme , aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.
Poznámka k receptu na Bujurdi: Může se to připravit dopředu, nechat v lednici a když nadejde potřeba, tak tepelně připravit a je to rychle hotové.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bujurdi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pbarva
- Datum vložení: 26.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 4 lžičky nejlépe olivového oleje balkánský sýr rajče paprika česnek pepř alobal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bujurdi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bujurdi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bujurdi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|